Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ovlivnil zápas, sám se práskl – a nikdo to neřeší: Řepkovi projde všechno!

Autor: Ondřej Michálek

Tomáš Řepka (40), fotbalový tvrďák, sice neuhýbá, ale umí rozdávat pořádné podpásovky. Přiznal se k ovlivnění zápasu! A stejně je to všechno jedno, nikdo s tím nic dělat nebude.

„Schválně jsem v zápase Budějovic s Libercem fauloval Breznaníka, aby soupeř kopal penaltu,“ přiznal. Liberec totiž hrál na jaře 2012 o titul se Spartou – a tu chtěl Tomáš potrestat, má pifku na majitele Křetínského.

Daněk: Pamatuju si to

Stalo se to 28. dubna 2012 za stavu 0:0 (Liberec nakonec vyhrál 4:0), takže šlo o zlomový moment. „Když jsem četl ten Tomášův výrok, tu situaci jsem si přesně vybavil. Penaltu jsem tehdy málem chytil,“ říká brankář Budějovic Michal Daněk.

Řepka ho vlastně podrazil, Daněk to už řešit nechce. „Třeba bych řekl něco, co by si pak někdo vyložil jinak.“

Štajner: Díky, Tomáši

Šéf budějovického klubu Karel Poborský angažoval Řepku coby hvězdu. Co on říká na přiznání, že jeho hráč potopil vlastní tým? „Výroky Řepky nechám už bez komentáře,“ dal ruce pryč.

„Díky, Tomáši,“ ironicky reagoval na jeho »dar« Jiří Štajner na Twitteru. Právě on předloni v dubnu penaltu za stavu 0:0 proměnil, Liberec vykročil k výhře 4:0 a nakonec získal titul.

Komise: Je to dlouho

„Slyšel jsem, co Řepka na sebe prozradil. Ale neplánujeme se tím zabývat, je to už dlouho,“ reagoval šéf disciplinárky Richard Baček.

Stejně tak Sparta se nechce ke svému »srdcaři« jakkoli vyjadřovat. Výroky starého provokatéra už bere vážně málokdo. A tak mu projde všechno.

Do sporu se ovšem přece jen kvůli své nové knize Neuhýbám! dostane. Vydavatel jeho první zpovědi Rebel měl totiž opci i na pokračování, to ale Řepka sepsal pro jiné vydavatelství. Ale co, on si ve sporech libuje.