Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Hokejisté Komety o hrůzné nehodě: Sledovali jsme kamion, jak letí přes svodidla!

Autor: pie, ps

Náročný semifinálový boj se Spartou ukolébal hokejisty Komety Brno ke spánku. Jenže návrat domů se změnil v horor, při kterém šlo o život. Na šílené dálnici D1 jen o vlásek unikli smrti!

Na ledě je stav po dvou extraligových semifinále 1:1, ovšem na štěstí vede vysoko Kometa. Čtvrteční návrat domů totiž málem skončil tragédií.

Šofér jejich autobusu se kolem 23. hodiny chystal předjíždět kamion, ale ještě si to rozmyslel. Řidič tiráku pak na 52. km D1 zřejmě usnul, prorazil svodidla a narazil do dvou dalších tahačů. Pár metrů před hokejisty!

Byla to hrůza

„Pospával jsem u videa, když najednou náš šofér něco zařval. Lekl jsem se a v tu ráno probral,“ svěřil se Blesku brněnský kouč Vladimír Kýhos. „Viděl jsem, jak kamion přelítl, nebo prorazil svodidla na druhou stranu. Dostal smyk, náklad šel před něj, což mu otočilo kabinu. Do protisměru tak vlítl napříč, kde jely další kamiony. Bylo to hrozné, stalo se to jen několik desítek metrů před námi,“ otřepal se Kýhos.

Takhle dopadla srážka kamionů na dálnici D1, které těsně unikl autobus s hokejisty Komety Brno.
Takhle dopadla srážka kamionů na dálnici D1, které těsně unikl autobus s hokejisty Komety Brno.

Kouč ví, že měli obrovskou kliku! „Kdybychom jeli o něco rychleji a už ho přejížděli, kdo ví, jak by vše dopadlo. I když tam smrťák nebyl, stačilo to vidět naživo. Promítlo se mi v hlavě, co všechno se může stát,“ podotkl.

Šlo o vteřinky

„Stačilo pár metrů... Kdybychom už byli vedle něho, to by byl průser. Šofér autobusu šel na brzdy, takže jsme se tomu vyhnuli jen tak tak. To už je asi osud, každopádně jsme měli štěstí,“ ulevil si obránce Michal Kempný.

„V hlavě to pořád trochu máme, protože stát se to o něco málo později, mohlo to dopadnout o hodně hůř,“ uvědomil si útočník Vojtěch Němec.

Řidiči kamionů jsou po nehodě u Zruče nad Sázavou v kritickém stavu.