Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Golfovou European Tour poznamenala smrt: Caddy zemřel na hřišti!

Autor: ps

Šokující událost poznamenala víkendovou golfovou European Tour. Přímo na hřišti v portugalské Madeiře totiž podlehl infarktu nosič holí (caddy) Ian McGregor (†57). Přestože se ho záchranáři ihned snažili přivést k životu, nepodařilo se.

V úvodu slunečného dne nic nenaznačovalo tomu, že by mohl mít caddy golfisty Alastaira Forsytha zdravotní problémy. Při prvních odpalech se usmíval, radil svému hráči, kam má míček odehrát.

Jenže přišla devátá jamka a McGregor se skácel k zemi. Golfisté, nosiči holí, rozhodčí i fanoušci byli v šoku. Pohledy jejich očí se ptali, co se děje. Nikdo nevěděl. Okamžitě zahájili oživovací proces – umělé dýchání a masáž srdce. Přes veškerou snahu se ho ale nepodařilo přivést k životu.

Goflista Forsyth se snaží zjistit, co se jeho parťákovi stalo.
Goflista Forsyth se snaží zjistit, co se jeho parťákovi stalo.

„S největší lítostí musíme oznámit, že caddy Ian McGregor zemřel,“ stálo v oficiální zprávě direktoriátu turnaje, který se hrál v Clube de Golfe Santo da Serra. Oficiální důvod úmrtí zatím není znám, ovšem stanice BBC uvedla, že McGregor podlehl infarktu. „RIP Big Mac. Budeš nám všech moc chybět,“ napsala na sociální síti legenda Gary Player.

Tragédie poznamenala zbytek turnaje, málokdo si dovedl představit, že by se pokračovalo. Situace jasně nahrávala tomu, že by se mělo skončit. „Po dohodě s hráči jsme se rozhodli Madeira Open dohrát,“ překvapili funkcionáři. Toto rozhodnutí se v golfovém prostředí setkalo s velkou kritikou.