Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vítěz Tour Ullrich zavinil vážnou nehodu: Opilý zrušil tři auta a utekl!

Autor: ps

To je nezodpovědnost! Cyklista Jan Ullrich (40) patřil kolem roku 2000 ke špičce Tour de France. Zdobila ho vytrvalost a rychlost, ale právě ta se mu stala osudnou. Opilý totiž usedl do svého vozu a zavinil vážnou autonehodu, při níž šlo o život!

Seběhlo se to v několika vteřinách. Ullrich přijížděl ke stopce, ale ze zatím záhadného důvodu nedobrzdil a ve velké rychlosti narazil do zadní části stojícího auta. Od něho se odrazil a smetl další vůz. Na silnici to vypadalo jako na vrakovišti.

Bývalý cyklista, který v roce 1997 ovládl slavný etapový závod Tour de France, zpanikařil a z místa nehody utekl. Důvodem mohl být alkohol, který mu podle německého deníku Bild policisté později naměřili. Měl mít v krvi 1,4 promile!

„Byl jsem ve stresu, spěchal z jednání a chtěl být rychle doma. Alkohol jsem ale nepožil. Je mi to líto, díky Bohu nedošlo k žádnému úmrtí,“ řekl bývalý skvělý vrchař, jenž na OH v Sydney získal zlato a stříbro a byl dvakrát světovým šampionem v časovce (1999 a 2001). Jenže úspěchy se nerodily jen tak, pomáhal si dopingem!

Jan Ullrich na trati 92. ročníku Tour de France
Jan Ullrich na trati 92. ročníku Tour de France