Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nevěděl, ale už ví! Bylo to spíš trapné než vtipné, tvrdil Fin o rozhovoru

Autor: tej

Tentokrát už žádné nevím z jeho úst nezaznělo. Video s rozhovorem mezi finským útočníkem Petrim Kontiolou a reportérkou České televize Hanou Ježkovou obletělo hokejový svět. Sdílejí si ho nejen čeští fanoušci, ale velkým hitem je i v zahraničí, zejména pak ve Finsku. Kontiola však po tréninku reportérku sám vyhledal a na podruhé jí poskytl pořádný rozhovor.

Ten stručný rozhovor už viděl snad každý hokejový fanoušek v Čechách, ale také ve Finsku a dalších hokejových zemích. Petri Kontiola ve druhé třetině čtvrtfinálového utkání zavinil gól a na rozhovory neměl náladu. Vznikl tak stručný rozhovor, ve kterém na všechny otázky reportérky ČT odpověděl jen "nevím".

Po utkání ho ovšem jeho stručné odpovědi začaly mrzet, a tak si druhý den nechal reportérku Hanu Ježkovou zavolat, aby se jí omluvil. Na druhý pokus už poskytl obsáhlejší rozhovor. "Bylo to spíše trapné než vtipné. Byl jsem trochu frustrovaný. Teď už vím, že už se to nikdy nestane. Za to se omlouvám," tvrdil s úsměvem.

VIDEO | PODÍVEJTE SE NA STRUČNÝ ROZHOVOR S KONTIOLOU

Podle mluvčího finského týmu totiž mluví Kontiola během utkání jen nerad v angličtině, raději dává rozhovory v rodné finštině. Podle jeho slov by ale podobně dopadl i jakýkoliv finský reportér: "Nevím, jestli je v tom rozdíl. Jak už jsem řekl, byl jsem trochu frustrovaný. Ta třetina se mi vůbec nepovedla. To je něco, co už se mi nikdy nestane," odpověděl na otázku Ježkové, zda je pro hráče těžké mluvit po zpackané třetině pro zahraniční média.

A jak Kontiola vůbec zjistil, že se z rozhovoru stal takový mezinárodní hit? "Přišlo mi pár zpráv z domova, od kamarádů. A já jsem si říkal, jak o tom ví. A pak mi přišlo pár emailů a už jsem věděl, co se děje. Proto jsem se chtěl sejít a urovnat to," vysvětlil.

Reportérka ho však ubezpečila, že jí spíše pobavil, než urazil. Den předtím prý na ni byl během rozhovoru milý a vtipný, proto ji jeho "nevím" odpovědi překvapily. "To je nejdůležitější. Je dobře, že vás to pobavilo. Z toho mám radost," dodal Petri s úsměvem.