Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Hledá se náhrada za Jágra: Kdo teď potáhne hokejový nároďák?

Autor: ps

Čtyřiadvacet let trvající éra Jaromíra Jágra (42) je, zdá se, bohužel u konce. Nahradit ho je nemožné – vždyť i letos byl přes svůj veteránský věk na MS neproduktivnějším Čechem. Kteří hráči se ho musí pokusit na trůnu vystřídat?

Tomáš PlekanecFoto archiv Blesk
Tomáš Plekanec (31)

Vůdce s přirozeným respektem, bojovník ale také vtipálek. Plekanec ví, jak partu v národním týmu naladit a právě on je na prvním místě ze všech jmen, kteří by mohli Jágra aspoň z části nahradit.

David Krejčí (28)
David KrejčíFoto archiv Blesk

V zámoří obrovsky ceněná osobnost, v Evropě stále poněkud neznámý. Svými výkony dokáže soupeřům pořádně zamotat hlavu, jeho přihrávky pochází z geniálního světa. Problém může být s tím, že jde spíše o typ hráče, jenž raději koná, než mluví.

Vladimír SobotkaFoto archiv Blesk
Vladimír Sobotka (26)

V Minsku patřil k nejlepším. Skvěle brání, umí buly, rozdává překvapivé přihrávky a také dovede snést a rozdat rány. V národním týmu se ovšem musí stále trochu rozkoukat.


Mladé pušky

Ondřej Palát (23)
Ondřej PalátFoto archiv Blesk

Z ničeho nic se dostal do základní sestavy Tampy a díky jeho famózním nováčkovským výkonům ji dostal do play off. Kvůli nepodepsané smlouvě ale MS odmítl. Snad ho za to Růžička příští rok v Praze nepotrestá.

Tomáš HertlFoto archiv Blesk
Tomáš Hertl (20)

Je dravý, září z něj pozitivní energie, na ledě by nechal duši a hlavně jako jeden z mála reprezentantů střílí góly. Nebýt vážného zranění v NHL, mistrovství světa by bylo jeho už letos.

 

Tomáš Hertl po vzoru svého idolu Jaromíra Jágra (vlevo) sedí na mantinelu v zápase se Švédy
Tomáš Hertl po vzoru svého idolu Jaromíra Jágra (vlevo) sedí na mantinelu v zápase se Švédy