Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hašek odsoudil Jágra, že neunesl kritiku: Na čí straně jsou fanoušci?

Autor: ps

Po mistrovství světa v Minsku, kde Češi nedosáhli na medaili, si veterán Jaromír Jágr (42) postěžoval na hokejové experty a kritiky. Jeho slova ale zvedla ze židle mága z Nagana Dominika Haška (49), který jeho výroky tvrdě odsoudil. Ale slovní přestřelku vidí fanoušci jasně – Jágr vede 1:0!

Z Běloruska si odvezl nenáviděnou »bramboru«, dopálili ho špatně pískající rozhodčí, byl naštvaný sám na sebe i na to, že si z posledního šampionátu nepřivezl medaili. „Už to není jako dřív, na ledě nedominuju,“ je si Jágr vědom toho, že se hokej posouvá dál a on už není ten hráč, který pravidelně rozhoduje zápasy.

Přesto byl v Minsku naším nejproduktivnějším hráčem, mužstvo táhl dopředu. Jenže některým lidem to bylo málo a do hokejové modly se pustili. S tím se Jaromír těžko smiřoval. „Člověk je unavený, jede reprezentovat svoji zemi a pak se potká s takovou vlnou kritiky. Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby, když ví úplný hovno,“ rozčílil se po prohraném boji o bronz se Švédy (0:3).

Diskuse fanoušků u článku, kde se Hašek vyjadřuje k Jágrovi.Foto archiv Blesk

Na výsledky ANKETY se podívejte zde

Od fanoušků se mu pak dostalo neuvěřitelné podpory. V diskusích nosí legendu na ramenou, v anketách drtí ty, kteří ho odsuzují. A mezi takové se zařadil i »Dominátor«! „To, co řekl, musím odsoudit, protože to je naprosto špatně. Když jsem to poprvé někde zahlédl, tak mě napadlo, jestli se Jarda nezbláznil,“ vyjádřil se Hašek pro deník Sport.

Legendární gólman má takové postavení, že si může jako jeden z mála dovolit slavnou 68 kritizovat. Nelíbilo se mu, že Jágr napadá ty, kteří si ho dovolí kritizovat. „Je to neomluvitelné. On je prostě ikona! Nejen hokejová, ale národní,“ nespouštěl nohu z plynu. „Vadí mi, jak se k tomu postavil.“

Jenže podle toho, co Jágr pustil do světa, je Hašek jedním z mála, kdo stojí proti němu. Český národ totiž nedá na kladenskou ikonu dopustit, jen těžko si na ni nechá sáhnout. Naše anketa a diskuse je toho důkazem. Celé dvě třetiny fanoušků vzkazují: „Pane Hašku, měl byste se nad sebou zamyslet.“

Jarda udělal dobře, myslí si Hašek
Jarda udělal dobře, myslí si Hašek