Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svědectví saniťáka: Vezl jsem Schumiho! Mluvil očima!

Autor: ps

Paráda! Kolem slavného pilota F1 Michaela Schumachera (45) se objevují čím dál lepší zprávy! Saniťák, který zraněného Němce převážel, řekl, že byl celou dobu při vědomí, doslova mluvil očima! Také prozradil, že všichni zaměstnanci museli odevzdat mobilní telefony a závodník cestoval pod falešným jménem.

Přesun Michaela Schumachera z nemocnice v Grenoblu na rehabilitační kliniku v Lausanne připomínal podle listu Blick scény jak z akčního filmu. Pacient cestoval pod zfalšovaným jménem, posádka vozu musela odevzdat mobilní telefony. Jejich komunikace probíhala pouze přes pagery. Cíl byl jasný – absolutní utajení!

Transport sedminásobného šampiona F1 překvapivě proběhl sanitkou, nikoliv vrtulníkem. „Mohu jen potvrdit, že ten přesun proběhl v pondělí. Jinak nemohu na další otázky odpovídat,“ je vázán tajemstvím i čelních představitelů nemocnice Matthias Volken.

Schumachera přesunuli ihned poté, co se probral z komatu a začal vykazovat známky minimálního vědomí. A ač se přetřásá, že jeho mozek může být po nehodě na lyžích trvale poškozený, poslední informace jsou mnohem optimističtější. Michael dokáže kývat hlavou, s okolím komunikuje (zatím však nemluví).

S dobrým výhledem na lepší zítřky mluvil také bývalý pilot F1 Olivier Panis, který má k Schumacherovi jako jeden z mála přístup. „Řekli mi, že nebude paralyzovaný, že není postižený na úrovni motoriky,“ uvedl Francouz pro list Le Parisien. „Nebude handicapovaný na invalidním vozíku a to je samo o sobě důležité. Ale jakou rychlostí bude obnovovat svaly? To může být hodně, hodně dlouhé,“ připustil.

Převoz Michaela Schumachera byl přísně utajený
Převoz Michaela Schumachera byl přísně utajený