Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hvězda Portugalska se pustila do vlastního týmu: Ronaldo už MS vzdal!

Autor: ps

Je mdlý, jako výkon celého Portugalska. Trápí se, má poraněné koleno a na hřišti působí, jako ztracený. Tohle že má být jeden z nejlepších fotbalistů světa Cristiano Ronaldo (29)? I kvůli jeho špatným výkonům je jeho tým jednou nohou venku z mistrovství světa a sám se to nebojí kritizovat.

Ve včerejším zápase s USA měli Portugalci namále. Sice je v 5. minutě poslal do vedení Nani, ale ve druhé půli se ocitli v kritické situaci, když svůj náskok promarnili. Nakonec v páté minutě nastaveného času se ojediněle blýskl Ronaldo , který posadil na hlavu Varely parádní centr a bylo vyrovnáno.

Ovšem po zápase byla hvězda Portugalska absolutně rozladěna. „Věděli jsme, že máme těžkou skupinu a jsou v ní lepší týmy, než jsme my. Na titul mistra světa nemyslím a nikdy jsem nemyslel,“ prohlásil Ronaldo kriticky. Zázraky neexistují, musíme být realisté.“

Naštvaný a pořádně podrážděný Cristiano pokračoval: „Jsme jen průměrný tým. Rozhodně nepatříme k nejlepším. Na nejlepší týmy nestačíme,“ zuřil držitel Zlatého míče.

I když si slovně ulevil, neztratil nálepku, že za špatné výkony národního týmu může především on sám. Hráč jeho formátu by měl na trávníku dominovat, táhnout mančaft k vítězství. Místo toho neustále gestikuluje, rozhazuje rukama a nadává. Dostává spoluhráče pod tlak, ti pak dělají chyby. Navíc mu chybí ti, kteří nemohou na plac. „Zranil se Coentrao, Pepe nenastoupil kvůli červené kartě. Hodně nás to limituje, jsou pro nás důležití.“

Vypadá to, že už boj o postup ze základní skupiny už Ronaldo vzdal. Ono se není čemu divit, šance jsou mizivé. Jeho tým potřebuje porazit Ghanu značným rozdílem a doufat, že zápas Německo s USA neskončí remízou.

Ronaldo novým účesem podpořil chlapce po operaci mozku
Ronaldo novým účesem podpořil chlapce po operaci mozku