Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická smrt někdejšího talentu Sparty Krulicha (†31): Našla ho přítelkyně

Autor: Patrik Vacek

Šok a zděšení zachvátilo přítelkyni fotbalisty Miroslava Krulicha (†31). Svou lásku našla o víkendu doma bez známek života. Mladého hráče, který v minulosti platil za velkého talenta, zabila krevní sraženina.

Krulich nedávno podstoupil operaci kolene, aby brzy naskočil do letní přípravy Sokola Záryby, se kterým loni vyhrál okresní přebor.

Bohužel lékařský zákrok se mu stal osudným. Několik dní po operaci mu krevní sraženina pronikla do srdce a mrtvého ho našla přítelkyně Klára.

„Vím, že tu budeš vždycky se mnou. Musíš nás tu teď všechny hlídat, lásko. Miluju tě napořád,“ vzkázala dojemně na facebooku Krulichova partnerka.

Měl našlápnuto

Na přelomu století patřil Krulich k velkým nadějím českého fotbalu. Po boku Tomáše Juna nebo Tomáše Hübschmanna nastupoval v mládežnických reprezentačních výběrech. V dospělosti podepsal profesionální smlouvu se Spartou, ale hrál jen za rezervní tým ve 2. lize.

Šanci dostal v Bohemians Praha, ale nejvíce se prosadil až ve třetiligovém Kolíně. Dočkal se i zahraničního angažmá v nižších soutěžích na Kypru. Sám často litoval, že se připravil o hvězdnou kariéru. „Můžu si za to sám. Fotbalu jsem nedával všechno, moje životospráva byla katastrofální,“ řekl před lety Krulich pro Deník.