Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český zázrak ve Wimbledonu: 4 miliony? Už žádný vlak, koupím si auto, říká Smitková

Autor: Ondřej Michálek

V třetím setu míček Jovanovské přelezl síť a spadl na polovinu české tenistky. Prase Terezu Smitkovou (19) na kurtu rozplakalo. Přesto prošla do osmifinále Wimbledonu!

Když Smitkové tekly slzy a obličej si ve třetím setu zakrývala ručníkem, málokdo by na ni vsadil. Když odvracela dva mečboly, jakbysmet. Hubená (176 cm/59 kg) blondýna se zdála být na dně.

„Byly chvíle, kdy už jsem nevěřila. Začala jsem se hroutit, naštěstí jsem se ale zase rychle zvedla. Nemohla jsem to tam jen tak nechat,“ vyprávěla Tereza, která hraje první grandslamový turnaj. Průlom bylo pro ni už vyhrané první kolo.

Vydělala 1,5 milionu a ohlásila: „Koupím si auto. Do Prostějova dojíždím na tréninky z Hradce vlakem a dost mě to unavuje, musím přestupovat.“
Studentka střední stavební školy si vyhlédla octavii.

Po výhře nad Jovanovskou má jisté čtyři miliony a před sebou duel s krajankou Šafářovou . Ta, která v pondělí vyhraje, sáhne po dvojnásobné odměně a bude mezi osmi nejlepšími. „Bude to zajímavé. Dobře, že ve čtvrtfinále bude minimálně jedna Češka,“ usmála se Smitková .

Smitková postupuje ve Wimbledonu dál, ve třetím kole vyřadila Bojanu Jovanovski
Smitková postupuje ve Wimbledonu dál, ve třetím kole vyřadila Bojanu Jovanovski