Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kvitová: Druhý Wimbledon díky rozchodu? Štěpánka opustila kvůli kariéře!

Autor: bko

Wimbledonský titul i díky rozchodu? U Petry Kvitové, která v dubnu ukončila vztah s Radkem Štěpánkem, tomu tak nejspíš bude. Nečekaný konec tenisové lásky totiž přišel hlavně kvůli kariéře, a ta u české ženské jedničky opravdu opět nabrala směr vzhůru. Vše v sobotu vyvrcholilo druhým polibkem stříbrného talíře pro vítězku Wimbledonu.

Po překvapivém prvním titulu ve slavném Wimbledonu v roce 2011 toho bylo na Kvitovou moc. Trápila se obřím očekáváním fanoušků i vlastními vysokými nároky, dvě další sezony byla jen odleskem lvice, která zazářila na největším tenisovém jevišti.

"Její výkonnost a komunikace na kurtu nebyla úplně odpovídající. Sama cítila, že její tvář není pozitivní," připouští i její manažer Miroslav Černošek. "Bylo to spojené i se vztahovým problémem s Radkem," dodává o pokračující mizérie, která trvala i po přiznání jejich překvapivého vztahu.

Ten ale vydržel jen deset měsíců a Kvitovou, která si prý vše ujasnila v hlavě, k jeho ukončení vedla hlavně vidina dalších tenisových úspěchů.

"Její přístup je určitě promyšlenější a sebevědomější. Nakonec i řešení vztahu s Radkem bylo výsledkem rozvahy, že jí nevyhovuje z pohledu kariéry. Nemyslím si, že to bylo vztahové," má jasno manažer dvojnásobné wimbledonské vítězky.