Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Muž (53), který chtěl ublížit wimbledonské vítězce: Proč vyhrožoval Kvitové?

Autor: top

Šlo tenistce Petře Kvitové (24) o život? Reálně snad ne! Každopádně policie zatkla muže (53), který po telefonu vyhrožoval, že wimbledonskou šampionku zabije! Proč?

Telefonát proběhl ve čtvrtek dopoledne. „Jeho obsahem byly nejen vulgarismy, ale současně také výhrůžky újmou na životě a zdraví,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dotyčný, jehož policie po několika hodinách zadržela a nyní je ve vazbě, nevolal přímo na mobil Petry Kvitové, která si nedávno změnila číslo, ale člověku z jejího blízkého okolí. Tvrdil, že tenistce ublíží, pokud v nejbližších dnech udělá něco, co má v plánu.

Banální záminka

„Ale nehledejte za tím nic složitého. Byla to jen banální záminka, aby mohl vyhrožovat. Navíc to bylo spojeno s něčím, co v plánu Petry vůbec nebylo,“ řekl Blesku Karel Tejkal z České sportovní, která Kvitovou zastupuje. I proto prý není důvod jakkoliv měnit její program. Zítřejší oslava wimbledonského triumfu ve Fulneku, které se zúčastní i kapela Chinaski, tak proběhne podle plánu.

„S Petrou jsem ve čtvrtek večer i dnes několikrát mluvil, přijala to s vědomím, že jde o čin člověka, který s velkou pravděpodobností není zcela zdráv. Podobné excesy bohužel nejsou v okolí špičkových sportovců ničím ojedinělým,“ prohlásil Tejkal.

Nicméně si lze snadno představit, jakým nepříjemným překvapením musela být zpráva o výhrůžkách pro Petřiny rodiče Jiřího a Pavlu. „O bezpečnost Petry je postaráno a není důvod k jakýmkoliv obavám,“ dodává Tejkal.

Petra Kvitová na pražském letišti po příletu z Wimbledonu
Petra Kvitová na pražském letišti po příletu z Wimbledonu