Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Měla by se Kvitová bát? Maniak, který jí vyhrožoval, je venku!

Autor: Tomáš Pokorný

Pustili ho. Maniak (53), jenž minulý týden po telefonu vyhrožoval, že zabije Petru Kvitovou (24), je od pátku vyšetřován na svobodě. Čekají ho psychiatrické testy.

Muž pochází ze Zlínska a podle informací idnes.cz už v minulosti nadával známým osobám, hlavně politikům. A právě přes kancelář prezidenta Miloše Zemana směřoval své výhrůžky Kvitové .

„Sekretářka se nestačila divit. Poté, co si vyslechla vulgarismy různého typu, následovaly výhrůžky,“ řekla idnes.cz zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Hrozil bombou

Muž se nechal slyšet, že pokud čerstvě dvojnásobná wimbledonská šampionka bude chtít navštívit určité místo, nedorazí tam, protože bude mít pod svým autem uložený nástražný výbušný systém. Lze se domnívat, že měl na mysli její návštěvu u hlavy státu.

Je nemocný?

„Výtržník si podle všeho vůbec neuvědomuje závažnost svého počínání. Podobných skutků se v minulosti dopustil již několikrát, vždy se jednalo o přestupkové jednání,“ uvedla Kozumplíková. Tentokrát byl zadržen. V pátek odpoledne ho ale policisté propustili a muže čeká vyšetření u psychiatra, které posoudí jeho skutečnou nebezpečnost. Hrozí mu tři roky vězení.