Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Komunistka Levá brání "Čapouna": Má krásný jazykový projev

Autor: bko

Neobvyklou zastánkyni získal fotbalový komentátor Pavel Čapek, na kterého se za jeho výkony na mistrovství světa valí kritika nejen od fanoušků, ale teď trochu překvapivě i od Rady České televize. A právě jedna z radních, komunistická exposlankyně Ivana Levá, si naopak pochvaluje, že má vytříbený jazykový projev.

Radní si na svém pravidelném zasedání při hodnocení programu ČT sport a mistrovství světa ve fotbale stěžovali, že fotbalové přenosy nemají zdaleka takovou úroveň jako ty z hokeje.

A to především ze strany komentátorů, kvůli kterým prý dokonce fanoušci přepínají na jiné kanály a zakládají výsměšné facebookové stránky.

„Nikdo z mých známých se se mnou nechtěl vsadit, že Pavel Čapek do 15. minuty neřekne slovo spekulace nebo spekulovat. A to se týká všech jeho oblíbených klišé,“ dával k dobru svou historku třeba radní Luboš Beniak.

To jeho kolegyně, exposlankyně KSČM, Ivana Levá, byla naopak s výkony  legendárního „Čapouna“ spokojená. „Má krásný kultivovaný jazykový projev,“ pochválila ho na zasedání.

„Málokdy se nechá strhnout do hovorové češtiny a jestliže nějaké slovo opakuje, tak je to takový nešvar z dlouhodobého působení,“ dodala s tím, že nějaký ten jazykový nešvar má každý člověk.

Jenže ne každý je profesionální komentátor…