Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Méďův tajný mejdan! Nedvěd se loučil s kariérou, dorazil i Jágr

Autor: Petr Němec (Blesk)

FOTO + VIDEO | Světák Petr Nedvěd (42) dal navěky sbohem hokeji. V pondělí se obklopil partičkou přátel a dopřál si bombastickou rozlučku na několik způsobů. Rozhodl se totiž, že nepřijme nabídku Martina Ručinského na roční angažmá v Litvínově

Čtyřiadvacet sezon válel mezi mantinely! V NHL odehrál 982 zápasů s 310 góly, naposledy hrál za Liberec, ale řekl dost! Už ho nic nezviklá!

Litvínov? Ne!

Ani Litvínov, který ho usilovně lanařil, na něj laso neupletl. „Ne, už je to definitivní, budu odpočívat. Tělo mi řeklo: je čas, pane profesore,“ povídal »Méďa« v resortu Albatross u Rudné. Golfové parťáky mu dělala tuze rozmanitá společnost.

Do míčku práskali holemi bratr Jaroslav, věrný souputník Ručinský, Hlaváč, ale také fotbaloví všeumělové Vízek a Šmicer i skikrosař Kraus.

„Pozval jsem je na svoji rozlučku s kariérou, se všema se dlouho známe. Ne nevyhrál jsem, na to jsou tady jiní,“ usmíval se Nedvěd, když garážoval vozík.

Hokejista Petr Nedvěd ohlásil definitivní odchod do důchodu svým fanouškům
Video se připravuje ...

Mládenecký rej

Finále se odehrálo na Císařské louce. Nedvědovi přišla z pódia zahrát kapela Portless (část Support Lesbiens), a když krátce před sedmou dorazil Jaromír Jágr, mohla »staromládenecká « párty (Jágr i Nedvěd jsou nezadaní) začít. Ti dva se spolu nachechtali stejně jako vždy, když se sešli.

„Krásný, mladý ženský jsou fajn, ale pro dnešek to necháme tak, jak to je. I když, kdyby se později chtěla k nám některá přidat, kdo ví,“ culil se Nedvěd na večírku. U Vltavy bylo všechno – víno, ženy, zpěv, zkrátka mejdan hodný milovníka života Petra Nedvěda…

Nedvědův kamarád Ručinský ho lanařil do Litvínova
Nedvědův kamarád Ručinský ho lanařil do Litvínova