Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

ŠOK v případu ukradených dokumentů Schumachera: Zloděj se oběsil v cele!

Autor: ps

Ukradl zdravotní dokumentaci legendárního závodníka Michaela Schumachera (45), za jejíž vydání požadoval 1,35 milionu korun. Zloděje ale včera dopadli a zavřeli. Jenže tíhu skandálu neunesl a dnes ráno se v cele v Curychu oběsil!

Případ fenomenálního pilota formule 1, který byl po nehodě na lyžích dlouhé měsíce v kómatu, sledoval celý svět. Když se při převozu z nemocnice v Grenoblu na kliniku do Lausanne ztratily jeho zdravotní dokumenty, bylo těžké uvěřit, že se k takovému činu někdo zmohl. Navíc je pak chtěl zloděj zpeněžit.

„Je to nechutné a šokující. Prodejce tvrdil, že se jedná o Michaelovy lékařské záznamy. Nemůžeme posoudit, zda jsou pravé, ale fakt je, že byly ukradeny,“ řekla tehdy Sabine Kehm, manažerka německého pilota.

Zloděje, který podle zpráv německých médií pracoval u letecké záchranné služby, se policii podařilo včera dopadnout a ihned ho strčila do »chládku«. Tlak na něho byl ale tak silný, že si vzal život. „Muž se oběsil dnes ráno ve své cele. Cizí zavinění je podle dostupných důkazů vyloučeno,“ uvedla curyšská policie.

Dokumenty se naštěstí nikdy nedostaly na veřejnost…