Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Naděje pro zadluženého olympijského vítěze Čechmánka: Dostane 50 milionů!

Autor: Patrik Vacek, Jan Čada

Vytrhnou mu obří trn z paty! Bývalý hokejový gólman Roman Čechmánek (43) dostane od loterijní společnosti Synot 50 milionů korun, aby se postavil na nohy. Dluhy má ale kolem 100 milionů!

Miliardář Ivo Valenta, který zbohatl na loterijních terminálech, nenechá zoufalého Čechmánka ve štychu. Brankář špatnými investicemi utopil ve stavbě pivovaru a nákupu nemovitostí celé svéúspory z dob, kdy hrál hokej (240 mil. korun), a nyní je v insolvenci, protože věřitelům dluží 100 milionů!

Dostaví projekty

Valenta se svým Synotem zainvestuje do dostavby pivovaru a rekonstrukce bytovky na náměstí v Holešově. „V rozvoji regionálního pivovaru vidíme velký potenciál. Nevylučujeme, že pivovar časem prodáme,“ řekla Blesku Magda Pekařová, mluvčí holdingu Synot.

Zároveň podle informací deníku Sport vyplatí firma i zajištěné věřitele (36,7 mil. Kč). Dohromady tahle investice vyjde na 50 milionů korun.

Čajánek má pech

Hůře na tom budou stále nezajištění věřitelé, kterým gólman zůstane dlužit 64 milionů Kč. Mezi stavebními firmami a dodavateli jsou například i jeho kamarádi, hokejisté Petr Čajánek a Miroslav Blaťák. Hráčům dohromady dluží přes 10 milionů korun. Peníze pro ně jsou ale v nedohlednu.