Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Ptáčníková po rozvodu s překážkářem Svobodou: Vrazila mu do zad Kudličku!

Autor: Tomáš Pokorný

Atletickou terminologií řečeno, tohle je krásná štafetová předávka! Tyčkařka Jiřina Ptáčníková (28) to po rozvodu s překážkářem Petrem Svobodou (29) dává dohromady s tyčkařem Janem Kudličkou (26).

Kratičké manželství oficiálně skončilo letos v červnu, navenek poklidným rozvodem. Žít spolu ale Jiřina a Petr přestali už před Vánocemi. Důvod? Jeho vleklé zdravotní problémy s nohou, které těžce snášel, že s ním zkrátka nebylo k vydržení!

Nicméně Svoboda nedávno přiznal, že rozchod ještě pořádně nevydýchal. A to, že si Jiřina záhy začala s jeho kolegou, může považovat za kudlu v zádech. Zvlášť, když s Kudličkou jej podle kolegů pojilo letité přátelství a dokonce jim byl v roce 2012 na svatbě.

„S Petrem jsme od sebe už skoro rok, to je dlouhá doba. A s Honzou je to čerstvé, zatím se tomu nedá říkat vztah,“ tvrdí Ptáčníková s dodatkem, že s Kudličkou se sblížili až po nedávném ME v Curychu, kde si on vyskákal bronz. Jenže v zákulisí se o jejich lásce mluví mnohem mnohem déle, což podporuje i fakt, že Jiřina často přebývá v Kudličkově bytě v Ruzyni, odkud ve čtvrtek ráno vyšli bok po boku...

Co na nového partnera své exmanželky říká Svoboda? „S Jiřinou jsme rozvedení, nemáme spolu už nic společného,“ opáčil rozmrzele na dotaz Blesku. „Jestli je to pravda, tak snad s ním bude šťastnější než se mnou,“ dodal, omluvil se a zavěsil.

Jiřina: Přátelství to nezničí, žádné totiž nebylo

O citech k Janu Kudličkovi mluví Jiřina Ptáčníková otevřeně. A nebojí se, že by bylo zničeno jeho přátelství s exmanželem Svobodou. „Peťan ho nikdy neměl zvlášť rád,“ tvrdí.

Jak dlouho jste s Honzou spolu?

„My nejsme spolu. Ale neříkám, že spolu nebudeme někdy do budoucna. Nedá se tomu říkat vztah, je to teprve na začátku. Sblížili jsme se až po Curychu. Uvidíme, jak se to vyvrbí. Vždycky jsme byli kamarádi a podporovali se.“

Nebydlíte už u něho?

 „To ne.“

Ale navštěvujete se?

„Trávíme spolu nějaký čas, ano, navštěvujeme se a myslím, že si docela rozumíme.“

Víte, co tomu říká Petr? S Honzou se přece přátelili...

„Oni spolu vycházeli, ale kamarádi nikdy nebyli. Petr to ví, že mám Honzu nějakým způsobem ráda, a říkal mi, že to bere.“

Petr Svoboda se svou nastávající Jiřinou Ptáčníkovou v roce 2011
Petr Svoboda se svou nastávající Jiřinou Ptáčníkovou v roce 2011