Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Veterán Štěpánek si po vyřazení z US Open nadával: Zápas hrál blbec!

Autor: as, ps

Zklamal. Ne, doslova vyhořel! Tenisového barda Radka Štěpánka (35) vypráskal z grandslamového US Open německý kvalifikant. Zabalí trápící se veterán kariéru? Prý ani náhodou!

Během 90 minut stihl fanouškům ukázat hned dvě efektní trika, jinak nepředvedl zhola nic. „Zápas blbec. Taky ho mohl zahrát jenom blbec jako já...“ nadával si po výprasku 3:6, 2:6, 2:6 od neznámého Němce Bachingera, až 235. hráče světa!

Za pět let vyhrál v New Yorku jediný zápas. A v posledním měsíci nastřádal pět porážek v řadě! „Celé léto je nepovedené. Mám nahlodané sebevědomí,“ přiznal »Štěpec« pro isport.cz.

Byl nejstarším mužem v pavouku. Ujíždí mu snad v 35 letech tenisový vlak? Nenastal už ten správný čas pověsit raketu na hřebík?! „Až přijde moment, kdy se nebudu těšit na zápas, budu dělat tenis silou vůle a ne srdcem, tak skončím. Zatím ten pocit nemám,“ uklidnil své fanoušky.

Právě jeho zkušenosti by mu prý naopak mohly z marasmu pomoci. „V těchto situacích jsem byl už mockrát, nic jiného než tvrdá práce mě z nich nedostane. Nevěším hlavu, budu bojovat dál. Mě na kolena jen tak něco nedostane!“ řekl bojovně.