Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ŠOK! Bývalý hokejista Sparty Miroslav Hlinka (†42) spáchal sebevraždu

Autor: bko, ČTK

Děsivá zpráva přišla ze Slovenska. Hokejista Miroslav Hlinka, bratranec sparťanské hvězdy Jaroslava Hlinky, je mrtvý. Podle slovenských médií mistr světa z roku 2002 z Göteborgu a bývalý hráč Sparty, Zlína či Pardubic spáchal sebevraždu. Bylo mu 42 let.

Útočník, který v 90. letech odehrál devět zápasů i za českou reprezentaci, působil od léta jako asistent trenéra v Banské Bystrici. "Je to hrozné, dozvěděl jsem se to dnes v pět hodin odpoledne," cituje ředitele klubu Michala Longauera server sme.sk.

"S něčím takovým jsem se ještě nesetkal, těžko se mi k tomu cokoliv říká. Z profesionálního hlediska neměl Miro žádné problémy," dodal.

Zraněný a ošetřovaný Miroslav Hlinka v době, kdy hrál v české extralize za Pardubice
Zraněný a ošetřovaný Miroslav Hlinka v době, kdy hrál v české extralize za Pardubice

Rodák z Trenčína Hlinka během aktivní kariéry hrál i českou extraligu za Spartu, Karlovy Vary, Zlín (titul ze sezony 2003/2004) a Pardubice a se slovenským národním týmem vybojoval na světových šampionátech kompletní medailovou sbírku.

Vedle zlata z Göteborgu získal i stříbro v Petrohradu (2000) a bronz v Helsinkách (2003). Vyzkoušel si i finskou ligu v Jokeritu Helsinky a švédskou v dresu Modo.

Na Slovensku začal kariéru v rodném Trenčíně, později hrál za Slovan Bratislava, Žilinu či Banskou Bystrici. Bratranec českého hokejisty Jaroslava Hlinky od letošního léta v klubu působil na lavičce.