Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zdrcená přítelkyně hokejisty Hlinky (†42): Vím, co ho trápilo!

Autor: ps

Proč si hokejista Miroslav Hlinka (†42) vzal život? Na tuhle otázku zatím nikdo nedokáže odpovědět. Hlavou se honí také zdrcené přítelkyni Zuzaně Kundrátové (36), která nechápe, proč to udělal.

„ Byli jsme tak šťastní,“ hlesla v rozhovoru pro deník Plus Jeden Den. Z tragédie, kdy se v neděli oběsil na balkoně ubytovny v Banské Bystrici, se nemůže vzpamatovat.

„Zhroutil se mi život, je to velmi bolestivé. Miro byl mým životem a on to stejné neustále opakoval mně,“ vyprávěla žena, se kterou po rozvodu s manželkou Mirkou žil. „Byl to ten nejúžasnější a nejmilující muž na světě!“

Miro se Zuzanou tvořili pár sedm měsíců, měli naplánovanou budoucnost, jenže tu zhatila sebevražda. „Moc jsme si přáli dítě, ale těhotná nejsem. Kéž bych byla, třeba by své rozhodnutí změnil,“ zamýšlela se pohledná blondýnka nad dnes už nesplnitelným snem.

Rozloučení s Miroslavem Hlinkou proběhne v pátek ve tři hodiny na hřbitově v Trenčíně.Foto cas.sk

Proč? Otázka, na níž zatím není odpověď. Stály za koncem Hlinkova života finanční problémy nebo snad neshody ve vztahu? Kundrátová o žádných nesrovnalostech neví. „Nedovedu si vysvětlit, proč se tak rozhodl. Přeci musel vědět, kolika lidem tím činem ublíží. Já o ničem nevěděla. Až od jeho maminky jsem se dozvěděla, co ho trápilo a s čím bojoval. Mrzí mě, že mi o tom neřekl, asi mě chtěl chránit. Vždycky si budu vyčítat, že jsem mu nedokázala pomoct. Jen těžko se s tím vyrovnám,“ řekla a dál už nechtěla pokračovat.

Rodina, přátelé a všichni blízcí se s Hlinkou mohou rozloučit zítra na hřbitově v jeho rodném Trenčíně.

Zesnulý Miro Hlinka se chtěl podle slov lidí z jeho okolí zabít už loni.
Zesnulý Miro Hlinka se chtěl podle slov lidí z jeho okolí zabít už loni.