Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šťastná atletka Špotáková s rodinou: Tady se bude dělat láska!

Autor: Petr Žaloudek, Zbyněk Pecák

V Praze má byt, v Mníšku pod Brdy chatičku. Brzy se ale Barbora Špotáková (33) bude stěhovat do nového. Stavba rodinného sídla v Unhošti jde do finále.

 Parcelu v městečku nedaleko Kladna už má dobrých šest let. Živo ale na ní začalo být až loni na jaře – po rekonstrukci bytu v centru Prahy Bára dobře věděla, že oštěpařská kariéra se s budováním vlastního hnízdečka kombinuje špatně. „Ti, kteří místo trénování stavěli, se spíš utahali na stavbě, než aby dobře závodili,“ říkala.

Bára Špotáková se svými nejbližšími
Bára Špotáková se svými  nejbližšími

Pryč z Prahy

Dostatek času přišel až s těhotenstvím. Stejně tak ale i závazek vychovávat malého Janka v domě s lesem hned za humny. „Centrum Prahy není z hlediska bydlení záviděníhodná lokalita,“ vysvětlovala Špotáková.

A ani chatička, kde si musí sama štípat dříví, nenabízí potřebný komfort. A tak se začalo v Unhošti konečně stavět, k čemuž pomohla i odměna 1,5 milionu za zlato z londýnské olympiády. Dnes už domek se sousední garáží stojí, nainstalovaná jsou i okna. Běhání ale mají Bára i její snoubenec Lukáš dost a dost.

Výstavba domu je v plném prouduFoto Marek Pátek

Řeší interiéry

„Teď stavbu dotahujeme a je to hektický. Vybíráme interiéry, což je nejtěžší. Ale už se to začíná rýsovat,“ zmínila oštěpařka. I proto třeba poletí do marockého Marákéše na Kontinentální pohár jen na otočku. Posezonní dovolenou ale domku neobětuje. „Rádi bychom kvůli Janečkovi do tepla k moři,“ plánuje čerstvá mistryně Evropy.