Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Blázen Fognini! Strčil do soupeře, divákům ukázal prostředníček

Autor: pan

Je mu sedmadvacet let, na okruhu odehrál už celou řadu těžkých zápasů, přesto se pořád chová jako patnáctiletý fracek, který nedokáže unést porážku. Rakety v rukou sedmnáctého hráče světa mají zpravidla životnost jepice, ale ani soupeři či diváci nezůstanou o "zajímavé" zážitky ochuzeni.

Naposledy se o tom mohli fanoušci i soupeř přesvědčit v zápase prvního kola turnaje v Šanghaji, kde Ital šokujícím způsobem podlehl neznámému Wang Čchu-chanovi, 553. hráči světa, 6:7, 4:6.

Fognini se nejdříve ještě překonával. Dokonce podal po nářezu ruku rozhodčímu, což také u něj nebývá vždy samozřejmostí, tím ale byla zásobárna slušnosti u Itala zcela vyčerpána.

Nejdříve "náhodou" stačil do svého přemožitele strčit, když se vyhýbali u hlavního sudího, poté domácím fanouškům na rozloučenou ukázal zdvižený prostředníček.

Fognini prohrál od čtvrtfinálové účasti v Cincinnati pět ze šesti duelů a ani svým dalším zkratem si příliš fanoušků neudělal.

Za svůj výstup v Šanghaji dostal pokutu 2000 dolarů (43,5 tisíce korun), celkem na pokutách zaplatil už téměř 600 tisíc korun.

VIDEO: Další ze zkratů Fogniniho