Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotbalová sudí: Němec jí sahal na prso, od Guardioly se nenechala!

Autor: dvo

VIDEO | V nedělní dohrávce 9. kola německé bundesligy mezi Bayernem Mnichov a Moenchengladbachem (0:0) to v závěru utkání vřelo. Trenér Bayernu Pep Guardiola si stěžoval na zdržování v nastaveném čase a dostal se do křížku se čtvrtým rozhodčím, tedy lépe řečeno rozhodčí. Rezervní sudí byla totiž Bibiana Steinhaus. Ta se "proslavila" už před čtyřmi lety, kdy jí fotbalista během utkání sáhl na prso.

Guardiolovi se nelíbilo, že zraněný Xhaka v nastaveném čase protahuje své ošetřování a rozhodčí nechtějí promrhaný čas přidat. „Jen jsem chtěl více času, ale ona řekla, že to se nestane,“ popsal svoje dohady s rozhodčí španělský trenér Bayernu.

VIDEO | Guardiola tahá sudí, poté ji i obejme, ale ta se nenechá

Tomu teď hrozí disciplinární trest za nevhodné chování. Původním povoláním policistka z Hamburku se nenechala divokou Guardiolovou gestikulací a dotyky zastrašit. Naopak mu jasně dala najevo, že takové chování nehodlá trpět.

Bibiana se proslavila už v roce 2010. To jí v utkání Herthy Berlín a Aachenu sáhl domácí obránce Peter Niemeyer nechtěně na prso. Tehdy to ale německá sudí vzala s úsměvem. Nedělní osahávání od Španěla Guardioly jí však po chuti moc nebylo.

VIDEO | Utkání Herthy a Aachenu v roce 2010 a osudný okamžik