Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bolest slavného komentátora Karola Poláka: Smrt v rodině!

Autor: top

Nejtěžším obdobím v životě prochází legendární komentátor Karol Polák (80). Před týdnem pochoval manželku Evu (†77), s níž by 30. prosince oslavili 52. výročí svatby.

Smrt přišla nečekaně v pátek 17. října, bez varování. Nic nenasvědčovalo, že by paní Poláková nebyla v pořádku.

„Ráno mě ještě odvezla v Bratislavě na vlak, jel jsem do Košic. Stavila se i na nákup, v půl třetí jsme si ještě naposledy telefonovali. Říkala mi: Pa pa, měj se, ozvu se později,“ popsal Karol Polák poslední rozhovor s milovanou Evou pro topky.sk.

O dvě hodiny později jeho choť, s níž vychoval syna Karola (50), zemřela. „V půl šesté mi volal doktor, že mi musí sdělit smutnou zprávu. Prý se jí doma udělalo špatně, tak si zavolala lékaře. Protože máme bezpečnostní dveře, nechala je pootevřené, ale záchranka už dorazila pozdě,“ popsal Polák s tím, že manželce selhalo srdce. „Ani jsme se nestihli rozloučit...“

Eva, povoláním učitelka, byla jeho celoživotní oporou i kritičkou. O domácnost i syna pečovala často sama, jelikož Karel býval často na cestách...

„A když byl doma, snažila jsem se ho nezatěžovat domácími pracemi. Chtěla jsem, aby si odpočinul a cítil se příjemně, proto jsem před ním nikdy nechodila po bytě v natáčkách nebo v teplákách,“ svěřila se před rokem pro magazín Slovenka.

Televizní komentátor Karol Polák vzpomíná na legendární Panenkův "vršovický dloubák" z finále ME 1976
Televizní komentátor Karol Polák vzpomíná na legendární Panenkův "vršovický dloubák" z finále ME 1976