Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bývalý trenér oštěpařky Špotákové Rudolf Černý: Nabízí Báře pomoc

Autor: zal

Mohl by být uražený. Vždyť před čtyřmi lety se s oštěpařkou Barborou Špotákovou (33) nerozešli úplně hezky. Ale její bývalý trenér Rudolf Černý zášť necítí. Naopak! Klidně by teď atletce, která musela opustit skupinu Jana Železného, pomohl.

Špotáková je už několik dní bez trenéra. „Vzhledem k tomu, že chci brát ohledy na svou rodinu a dítě, nemohu akceptovat takový styl přípravy, kterou připravuje trenér,“ vysvětlila, proč se vzepřela plánům Jana Železného, který ji poté odmítl dále koučovat.

Pro jejího bývalého trenéra Černého, který Báru vedl 11 let a udělal z ní olympijskou vítězku a světovou rekordmanku, to bylo velké překvapení. „Byl jsem mimo, vůbec nevím, že k tomu došlo,“ řekl dnes Blesku viditelně zaskočený.

Podle něj by to však Špotáková mohla zvládnout. „Je na to dost zkušená,“ myslí si Černý. A kdyby náhodou u kouče, který z ní udělal prvotřídní hvězdu, ale pak byl narychlo vyměněn, zaklepala a požádala o radu? Pomohl by jí? „No určitě!“ přitakává čtyřnásobný trenér roku. „Ale myslím, že ta doba je pryč,“ dodává v zápětí posmutněle.