Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Před 33 lety její PRSA ze stadionu oblétla svět. Teď se svlékla znovu

Autor: bko

FOTOGALERIE UVNITŘ | Její prsa jsou dost možná nejznámější a nejlegendárnější v celé Anglii. To vše díky jednomu bláznivému nápadu, který Erika Roeová realizovala už před 33 lety. Tehdy se na ragbyovém zápase Anglie s Austrálií na stadionu Twickenham svlékla do půl těla a vtrhla na hřiště, čímž zřejmě jako první „narušitelka“ vzbudila obří senzaci…

Proč to tehdy udělala, prý ani sama neví. „Chodívali jsme na takové zápasy pravidelně jako celá parta. Vždy jsme něco popili, ale nechápu, proč jsem ze sebe shodila šaty,“ vzpomínala Erika s odstupem na svůj okamžik slávy.

Prsa Eriky Roeové byly vyhlášeny národním symbolem
Prsa Eriky Roeové byly vyhlášeny národním symbolem

„Vzpomínám si akorát na policajta, který se mi čapkou snažil zakrýt prsa, ale nedařilo se mu to,“ usmívala se po letech dnes 56letá dáma, která se živí jako farmářka. Tehdy její bujné poprsí vidělo přímo 60 tisíc diváků na stadionu, další miliony pak v novinách či televizi a mnozí ho označovali za národní poklad.

VIDEO | Podívejte se na dobové záznamy


ERICA ROE TOPLESS by samguitargod 

Teď se již šedovlasá dáma rozhodla svůj čin po 33 letech zopakovat. Pro dobrou věc. Před třemi roky jí zemřela sestra na rakovinu prsu, a tak chce upozornit na nebezpečí téhle choroby, která připravila o matku její dvě neteře.