Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Eva Samková dostala novou káru a říká: Jsem pražská pipina

Autor: zal

Na silnici prý občas musí krotit své silně vyvinuté závodní pudy, které Evu Samkovou (21) dovedly až k olympijskému zlatu. „Ale nejsem nebezpečná,“ říká za volantem nového auta.

Rozverná šampionka ve snowboardcrossu přesedla z pojízdné »nákupní tašky« do rozměrného SUV. „Konečně si přijdu jako pořádná pražská pipina, protože mám takhle velký auto do Prahy,“ vtipkovala rodačka z Vrchlabí a už vážněji dodala: „Jsem nadšená. Je to čtyřkolka, takže na horách se vůbec nemusím bát.“

Jako řidička je občas nervózní. „Jezdím asi trošku rychleji než některý holky. Asi mám zažitý ten pocit závodění,“ přiznala. A také si občas, stejně jako další olympijská vítězka Martina Sáblíková, zaláteří. „Snažím se do ostatních lidí vcítit, ale nadávám dost. Hlavně je nemůžu předjíždět jako prase, protože mám vzadu na autě napsáno Eva Samková,“ chichotala se »Samice«.

Teď ji čeká mistrovství světa, které bude kvůli mizerným sněhovým podmínkám jejím prvním velkým závodem v této sezoně. „Nebude to problém. Je to závod stejný jako svěťák. Těším se, protože už to je docela nuda furt trénovat,“ zmínila.

Povánoční dieta

Svátky si Eva vychutnala doma ve Vrchlabí. A to doslova. „Nehlídala jsem se a teď držím dietu. Mám hrozně ráda jídlo a je těžký se hlídat,“ culila se. „Ale rozhodla jsem se, že se zase trošku uklidním.“

Snowboardistka Eva Samková si zatančila na pódiu při vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku.
Snowboardistka Eva Samková si zatančila na pódiu při vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku.