Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hrůzná nehoda! S Malandou (†20) málem zemřel i další belgický talent

Autor: ČTK

Bundesligový klub Wolfsburg se rozhodl i po tragickém úmrtí svého fotbalisty Juniora Malandy odcestovat se zpožděním na soustředění do Jižní Afriky. Belgický reprezentant do 21 let přišel o život v sobotu při autonehodě cestou za týmem na letiště. S ním v autě se vážně zranil i další hráč belgické jednadvacítky Anthony D'Alberto z Anderlechtu.

Wolfsburg, jemuž po podzimu patří překvapivě druhé místo v ligové tabulce, zvažoval, zda za daných okolností soustředění v teple nezruší. Dnes večer nicméně s denním zpožděním výprava odletí.

"Nebylo to vůbec snadné rozhodnutí, ale určitě správné. Malanda s námi chtěl dosáhnout velkých úspěchů a to je to poslední, co pro něj můžeme udělat," řekl manažer klubu Klaus Allofs na tiskové konferenci.

Dvacetiletý talentovaný záložník Malanda seděl na zadním sesadle, když vůz na mokré dálnici dostal smyk, narazil do stromu a převrátil se. Dalším cestujícím byl jiný člen belgické jednadvacítky Anthony D'Alberto z Anderlechtu, jenž utrpěl vážná zranění. Podle prvních zpráv policie byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost.

Malandovi spoluhráči z Wolfsburgu jsou v šoku, klub jim povolal na pomoc psychology. "Všichni jsou zničení, hráči jsou v hrozném stavu. Možná bude lepší truchlit v jiném prostředí," zmínil Allofs další důvod, proč se tým rozhodl do Kapského Města přece jen odletět.