Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Biatlonistka Vítková prožila víkend snů: Kolik vydělala?

Autor: top

Nikdy se tu netěžilo. Biatlonistka Veronika Vítková (26) si ale z Oberhofu, německého městečka v Durynském lese, udělala zlatý důl! Víme, kolik za dvě zlaté a jednu stříbrnou vydělala!

Těžba cenných kovů je teď její největší záliba. Ve středu zlato ve štafetě, v pátek další ve sprintu a včera stříbro v závodu s hromadným startem. Převedené na peníze: ze známého střediska zimních sportů odjíždí bohatší o 28 tisíc eur, tedy 790 tisíc korun!

„Přes vánoční svátky jsem tvrdě trénovala a mám za sebou nejlepší závodní týden v kariéře,“ prohlásila rodačka z Vrchlabí, která se v průběžném pořadí Světového poháru posunula na páté místo.

Je to holka do nepohody! Minimálně na trati. V Oberhofu celý týden pořádně fučelo a včera i sněžilo. Ona si ale s těžkými podmínkami poradila. „Do té sloty se nikomu moc nechce. Ale mně se tu líbí náročné kopcovité tratě, takže počasí tolik nevnímám,“ prohlásila.

Vítková potvrdila letošní formu, v šesti individuálních závodech dojela pokaždé v elitní desítce a celkově už vydělala 1,37 milionu korun! „Jsem moc ráda za to, že ta mnoholetá dřina se konečně odrazila i ve výsledcích, že se mě drží štěstí. Závodí se mi teď hezky, tak nějak snadno. Proto ani necítím žádný tlak do dalších závodů,“ dodala.

Veronika Vítková se raduje ze stříbrné medaile v závodě SP s hromadnám startem v Oberhofu
Veronika Vítková se raduje ze stříbrné medaile v závodě SP s hromadnám startem v Oberhofu