Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kvitová okouzila šaty a vyučila novináře: Prostějov? To je v Česku!

Autor: pan

Pět vítězství, jedna porážka, semifinále turnaje v Šen-čenu a zatím čtvrtfinále v Sydney... Petra Kvitová vlétla do tenisové sezony 2015 ve slušném tempu. A tak není divu, že je o světovou čtyřku zájem kdekoliv se objeví. Naposledy se o tom mohli přesvědčit fanoušci v Sydney. Kvitová nejdříve okouzlila na párty před turnajem modrými šaty, aby vše završila na tiskové konferenci.  "Prostějov? Ten je v České republice," poučila jednoho z místních novinářů. 

Rodačka z Bílovce plní na turnaji v Sydney roli nasazené dvojky a zatím spolehlivě. Ve svém úvodním vystoupení porazila Číňanku Pcheng Šuaj 6:1 a 7:5 a doprovodila do čtvrtfinále turnaje své krajanky Barboru Záhlavovou-Strýcovou a Karolínu Plíškovou. 

Ještě předtím ale čelila záplavě dotazů především domácích žurnalistů. "Na sezonu je každá tenistka dobře připravená a těší se na zápasy. To je u všech stejné. Jde o to, že než za sebou máte pár zápasů, nevíte, v jaké formě jste. Já se ale cítím výborně, jsem zdravá a to je nejdůležitější," reagovala na otázku o své aktuální formě dvojnásobná wimbledonská šampionka. 

Vítězka české ankety Sportovec roku 2014 zavzpomínala i na uplynulou sezonu. "Byla jsem ráda, že už je konec a já mohla na chvíli vypnout a nemyslet na tenis. Přestávka byla ale jen dva týdny a to je málo. Přesto se už na kurty těším."

Petra Kvitová okouzlila fanoušky v Sydney
Petra Kvitová okouzlila fanoušky v Sydney

Česká jednička neopomněla ve svém výčtu úspěchů z minulé sezony zmínit ani fedcupovou jízdu za třetím titulem a zásadní podíl Lucie Šafářové . "Lucka je skvělá holka do týmu, v minulém roce měla výborné výsledky, věřím, že se jí letos podaří splnit sen dostat se mezi nejlepších deset tenistek světa."

Při té příležitosti ještě stihla poučit domácí novináře o tom, kde leží středisko českého tenisu - Prostějov. "Na sezony jsem dobře připravená, tvrdě jsem makala, s Luckou jsme trénovaly v Prostějově. Prostějov?" Byla česká jednička přerušená dotazem na vysvětlení neznámého slova jedním z žurnalistů. "Ten leží v České republice," doplnila znalosti novináře čtyřiadvacetiletá hráčka.  

Podobně vyučila i svoji první soupeřku na turnaji - Číňanku Pcheng Šuaj. Druhá sada byl za stavu 1:0 na sety a  3:3 na gamy přerušena, česká jednička však ani před nečekanou překážku nezaváhala a zajistila si postup do druhého kola.

"Je tady chladno, teploty kolem 19 stupňů a často prší. Je to nezvyk, na Australian Open to bude o něčem jiném. Ale pro všechny je to stejné," reagovala na počasí v Sydney tenistka. 

VIDEO: Petra Kvitová na tiskové konferenci