Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fotbalové reprezentantky nafotily kalendář. Chceme se taky líbit!

Autor: Ondřej Michálek

Neforemné trenky, vytahané dresy, na nožkách chrániče… Pracovní oděv fotbalistkám ubírá na půvabu. České reprezentantky se rozhodly ukázat v hezčím světle!

Dva dny strávily fotbalistky v ateliéru před objektivem. „Holky přišly po šesti, všechny, které jsem vybrala, se nechaly přemluvit. Zkušenosti z ateliéru neměla žádná, ale i tak se podařilo ukázat, že umí a chtějí vypadat hezky,“ říká Nikola Mužíková, která akci zorganizovala. „Hrála jsem fotbal a dělala modeling, proto mě to napadlo,“ vysvětluje.

Kývla i Ščasná
Sešly se samé hráčky nároďáku, vesměs sparťanky a slávistky – a především blondýny. „To je náhoda,“ směje se Mužíková.

Nechybí ani nejznámější Češka, která se kopáním do míče živila mimo jiné v německém Bayernu, USA a Švédsku, Pavlína Nováková Ščasná, nyní už maminka. „Sice ukončila kariéru, ale Pavlína je ambasadorkou ženského fotbalu, proto jsme ji chtěly v kalendáři mít,“ povídala Mužíková.

Pomůžou holčičce
Výtěžek z prodeje kalendáře pomůže Michaele Hlušičkové. Holčičce změnilo život očkování ve třetím měsíci života. Po něm se její vývoj zastavil. „Ona nechodí, ale moc touží postavit se na vlastní nohy. O to samé se u nás pokouší ženský fotba

Pavlína Nováková Ščasná
Pavlína Nováková Ščasná





¨