Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čerstvý táta spěchá z Austrálie za rodinou: Rosol veze domů 1,2 milionu!

Autor: ps

Stačilo, aby se porod o den dva opozdil a český tenista Lukáš Rosol (29) na Australian Open ani neodcestoval. Nakonec první grandslam sezony stihnul, ale vypadl ve druhém kole. Přesto šťastné mamince Michaele Ochotské (30) a synovi Andremu veze 1,2 milionu korun.

Bylo pro něho těžké narychlo opustit novorozeného synka a vyčerpanou maminku, ale přeci jen se rozhodl do daleké Austrálie odcestovat. Od protinožců Blesku vzkázal: „Andre je moje životní trofej. Jsem rád, že jsem mohl být u toho, když přišel na svět.“

Pak už ho čekaly náročné zápasy v neutuchajícím vedru – v prvním kole se vypořádal s Francouzem Kennym De Schepperem 4:6, 6:2, 6:7, 6:3 a 6:4, ve druhém padl s Izraelcem Dudim Selou 6:7, 7:5, 5:7 a 3:6.

„První zápas jsme tátovi drželi pěsti a podařilo se mu vyhrát, druhé kolo jsme bohužel prospali a nedopadlo to. Nevadí, jede se dál,“ řekla Blesku spokojená maminka, která se snaží prckovi vše vysvětlovat. „Andremu samozřejmě vše vyprávím. S tátou jsme několikrát denně v kontaktu na Skypu, malej na něj mrká. Luky zase chce, abych mu vše dokumentovala a posílala,“ smála se krásná moderátorka.

Je jasné, že už spolu drží jako rodina. Postavili dům, zplodili syna, takže bude čas soustředit se opět na tenis. „Jsem na něho hrdá, protože po tak náročných dnech, které jsme před odletem do Melbourne měli, všechno zvládl. Zaklimatizoval se a bojoval,“ chválí Michaela svého miláčka. Jistě bude na příštím turnaji odpočatější a silnější…