Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenista Berdych se smál Australanům: Neumí chytat míčky

Autor: ps

Zatím je to od nejlepšího českého tenisty Tomáše Berdycha (29) na Australian Open spanilá jízda. Po nočním vítězství už je v osmifinále! A přitom má čas na srandičky. Fanouškům v Melbourne se směje, že neumí chytat míčky.

V noci na českou jedničku čekal nepříjemný soupeř Srb Viktor Troicki, který včetně kvalifikace vyhrál v Austrálii deset zápasů v řadě. Berdycha ovšem taková šňůra nezaskočila, vypořádal se s ním ve velkém stylu ve třech setech 6:4, 6:3 a 6:4.

Jak je vidět, sedmý hráč světa jede na vítězné vlně ve výborné pohodě. Tréninky si navíc zpestřuje srandičkami. V přípravě na Srba si v šíleném vedru sedl na lavičku, otíral pot z čela. Najednou nečekaně odpálil míček mezi fanoušky, ale nikdo z nich ho nedokázal chytit. „Myslel jsem, že Australani ví, jak chytat míčky,“ napsal Berdych na sociální síti a v reálu se smál na celý kurt.

Snad mu ta pohoda vydrží i v osmifinále, v němž narazí na domácího borce Tomice. „Ještě jsem tady s žádným Australanem nehrál, ale nedělal bych z toho něco velkého, už jsem dost zkušený. Zdejší fanoušci navíc tenisu rozumí, a i když budou určitě na soupeřově straně, nečekám žádný problém,“ podotknul.