Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Murray se zastal snoubenky, která urazila Berdycha: Bylo to normální

Autor: bko

Postup Andyho Murrayho ze semifinále Australian Open. A pak vulgární výroky jeho snoubenky Kim Sears na adresu Tomáše Berdycha. Obě události přitáhly na prvním grandslamu sezony mimořádnou pozornost. Murray musel pak před novináři řešit nejen další úspěch ve svojí tenisové kariéře, ale i slova své nastávající, které zachytily televizní kamery. „A máš to, ty zasr*** český sr***,“ vypustila na adresu poraženého českého hráče.

Kdo by čekal, že se Murray bude za chování své přítelkyně ze závěru prvního setu omlouvat, ten se zmýlil. Její vulgární reakci svedl nejlepší britský tenista na atmosféru, která celé utkání provázela. „Je to úplně normální, když vás obklopuje to (médii) vytvářené napětí,“ řekl Murray.

Náboj zápasu dodal především přestup Berdychova trenéra Daniho Vallverdua od Murrayho po minulé sezoně. „Jsem si jistý, že to pro něj nebylo příjemné. Napětí bylo cítit i z Tomáše, který jen málokdy pronese cokoliv na kurtu,“ uvedl Murray.

Emoce nechal na kurtu také Berdych a na tiskové konferenci veškeré rozmíšky nechtěl příliš řešit. A to včetně Murrayho hecování před lóží s jeho týmem včetně Vallverdua, či stížnost britského hráče u sudího na to, že Berdych pronesl „Dobrá práce, Tome“ po výhře v prvním setu v Murrayho blízkosti. „Byl to velký zápas se vším všudy. Nedělejte z toho velkou věc. Byl to zápas jako jakýkoliv jiný a to je všechno,“ uvedl Berdych.

 

Nejde to a nejde to. Po dobrém začátku ztratil Tomáš Berdych kontrolu nad zápasem.
Nejde to a nejde to. Po dobrém začátku ztratil Tomáš Berdych kontrolu nad zápasem.