Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Murrayho snoubenka opět provokuje: Pozor na mě, jsem sprostá!

Autor: pan

„A máš to, ty za**anej českej s**či!“ Podobným výrazem očastovala snoubenka skotského tenisty Andy Murrayho Kim Sears Tomáše Berdycha během čtvrtečního semifinálového utkání Australian Open. Těžkou hlavu si z následného mediálního ohlasu však nedělala. Do finálového klání, ve kterém její miláček vyrazil pro Djokovičovi, se oblékla do trička s nápisem "Parental Advisor Explicit Content", tedy varováním, proti nevhodnému obsahu některých především audio nahrávek.

Možná si svoje počínání neuvědomila. Její snoubenec prohrával v prvním setu semifinálového zápasu Australian Open s českým tenistou 3:5, když se Murraymu poprvé v zápase podařilo prolomit Berdychův servis a snížit na rozdíl jediného gamu.

V ten moment zabraly televizní kamery jásající Sears, která z úst celkem evidentně vypustila na adresu české jedničky poznámku, která si místo v učebnicích slušného chování určitě nenajde.

Česká i zahraniční média se poté pustila do rozboru tvrdého výrazu sedmadvacetileté Searsové, ta si však z celé události příliš starostí nedělala.

Svoji lásku šla do finálového boje o zisk titulu z Australian Open vyprovodit v tričku s provokativním nápisem "Parental Advisor Explicit Content," nebo-li výrazem, které je objevuje na audionahrávkách jako varování před nevhodným obsahem pro děti.

VIDEO: Kim Sears behěm semifinálového klání



V čestné lóži se tentokrát objevila bez matky Andy Murrayho Judy, která plní funkci fedcupové kapitánky britského týmu a musela se vrátit do Velké Británie, kde chystá svůj tým na souboj s Maďarskem. 

Ani nepřítomnost budoucí tchýně však Sears od hlasité podpory svého milého nezastavila. Tentokrát bez urážek ale s nemenší intenzitou hnala šestého hráče světa za ziskem třetího grandslamu v kariéře.

Andy Murray na titul nedosáhl.Foto EPA

Australian Open přitom Murray ještě nikdy nevyhrál, třikrát se zde už dostal do finále, na vytoužený vavřín však ani jednou nedosáhl. Jednou skončil na Rogeru Federerovi , dvakrát na svém nedělním soupeři Novaku Djokovičovi .

A nepovedlo se mu to ani letos. Se světovou jedničkou Murray prohrál 1:3 na sety a na svůj premiérový titul z Australian Open si bude muset ještě počkat.

Finálové klání "zpestřil" i jeden z diváků, který na kurt vyrazil s nápisem "Australian Open for Refugees", po krátké honičce s pořadateli bych chycen pořadateli a odveden.

Finálový zápas kromě parádního tenisu mezi Djokovičem a Murraym tak rozhodně nenudil ani v jiných ohledech.

Kim Searsová během finálového utkání Australian Open
Kim Searsová během finálového utkání Australian Open