Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Největší poklad Soukalové, Vítkové a spol? To jsou jejich chlapi!

Autor: Ondřej Michálek

Času mají pro své blízké zoufale málo. „Bývám doma tak jeden týden v měsíci,“ říká biatlonistka Veronika Vítková. Přesto všechny čtyři členky veleúspěšné štafety mají partnery, kteří je podporují aspoň na dálku i před víkendovými závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Gabriela Soukalová (25)  & Petr Koukal (29)  (badmintonista)

Oba sporty jsou na B, ale společného mají pramálo. Gabriela s Petrem se poznali díky společnému kamarádovi loni koncem jara. „Přes Vánoce jsme byli jedenáct dní spolu na horách. Užili jsme si běžky i sjezdovky, mě hrozně baví i badminton, i když mi moc nejde. Petra zase chytla střelba a jde mu báječně. Jsme pořád v kontaktu, voláme si po mých závodech i po jeho zápasech, hodně to prožíváme. A je nám moc dobře.“

Eva Puskarčíková (24) & Antonín Hájek
(skokan na lyžích)

Skokani objíždějí v zimě úplně jiné destinace, takže... „Vidíme se před sezonou, přes Vánoce a pak až po sezoně. Na olympiiádě v Soči jsme se sice sešli, ale každý jsme bydleli v jiné vesnici,“ bilancuje Eva, spolubydlící Veroniky. Přesto jde o pevný vztah. „Jednou na jaře jsme se potkali v Jablonci a od té doby jsme spolu. V březnu to budou čtyři roky.“

Kdo drží Soukalové, Vítkové, Puskarčíkové a Landové nejvíce palce?Foto sport

Veronika Vítková (26) & přítel Tomáš (25)
student

Přítele Tomáše vyvedla například na vyhlášení Sportovce roku v prosinci 2013. Loni přišla sama. „Ale jsme stále spolu. Jmenuje se Tomáš a je z okolí Jilemnice, kde jsem doma. Když má čas, na závody, které jsou poblíž Česka, dorazí. Teď se ale chystá na státnice, takže jsme v kontaktu hlavně přes internet. Když je večer chvilka, sednu k počítači,“ říká drobná černovláska.

Jitka Landová (24) & Leif Nordgren (25)
biatlonista

Jitka prožívá šťastné období, čerstvě chodí s borcem, s nímž sdílí i sport. „Poznali jsme se při závodech, pak mě pozval na kafe. Je Američan a jmenuje se Leif Nordgren. Víc o tom mluvit nechci, protože jsem trochu pověrčivá a nerada bych, aby to skončilo.“ Má tak největší šanci se s milým častěji vidět – chlapi totiž objíždějí stejná místa jako ženy. Na druhou stranu týmy mnohdy bydlí docela daleko od sebe.

Ruce na prsa a Hlídač koulí. Gabriela Soukalová s Petrem Koukalem propagují aplikace na prevenci rakoviny
Ruce na prsa a Hlídač koulí. Gabriela Soukalová s Petrem Koukalem propagují aplikace na prevenci rakoviny