Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bronzová slalomářka z MS Šárka Strachová: Dostala »ukradené« medaile!

Autor: top, ps

Poprvé vyhrála medaili na mistrovství světa pod jménem Strachová. A taky je to jediný cenný kov ze čtyř, který Šárka má! Tři placky, které získala jako Záhrobská, zabavil otec Petr...

Už šest let jsou na válečné stezce. Už šest let nemá nejlepší česká slalomářka přístup ke svým trofejím. Když totiž po ní opustila jejího otce i matka Jiřina, která se s ním rozvedla, Záhrobský u domu, kde měla Šárka pořád svůj dětský pokojíček, vyměnil zámky. „Klíč jsme nedostaly ani já, ani máma, takže kdybych si chtěla udělat fotku s medailemi, nemůžu,“ postěžovala si Blesku před časem.

Teď má konečně výjimečnou sbírku vloček pohromadě (čtyři medaile z MS ve slalomu vyhrály v historii už jen další dvě ženy)! Manžel Antonín Strach jí totiž před šampionátem ve Vailu nechal udělat autentické duplikáty, které dnes ukázala na tiskové konferenci. Všechny čtyři medaile budou od zítra vystaveny v prodejně Scott v pražském Karlíně.

Jediný originál

Bronz z letošního MS 2015 ve Vailu.

O tyhle originály přišla

Stříbro - MS 2009
Zlato  - MS 2007
Bronz - MS 2005

„Mezinárodní lyžařská federace naštěstí měla pochopení. Od originálu jsou k nerozeznání,“ potvrdil informace Blesku Karel Tejkal z agentury Česká sportovní, která Šárku zastupuje. U olympijských medailí něco takového nepřipadá v úvahu, ale bronz ve Vancouveru naštěstí získala už bez otce...

Milující muž musel každopádně sáhnout trošku hlouběji do kapsy, cena jednoho duplikátu se totiž pohybuje v řádech desítek tisíc korun.

„Není to zrovna symbolická částka, ale jsou situace, kdy peníze nejsou to nejdůležitější. Tonda jako bývalý sportovec ví, co taková medaile pro závodníka znamená. Očividně to Šárce přineslo štěstí a byla to pro ni i motivace navíc,“ dodává Tejkal.

Strachová ukázala své medaile z MS: Ta poslední byla nejvíc emotivní
Video se připravuje ...