Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jágr rozvířil v zámoří spekulace o výměně: Pro Devils jsem nepotřebný

Autor: ps

Nechal se slyšet, že o výměnu do týmu, který má šanci poprat se v NHL o Stanley Cup, sám nepožádá. Jenže útočník New Jersey Devils Jaromír Jágr svými posledními výroky rozvířil spekulace. „Nejsem pro tenhle tým důležitý,“ řekl v pondělí zámořským novinářům.

Kam budou směřovat kroky české ikony v nejlepší lize planety, sleduje celý hokejový svět. Šance, že se New Jersey dostane do play off s každou porážkou (mají čtyři v řadě) vadnou.

Nálada v mužstvu je na bodě mrazu, což se odráží také na Jágrovi. Čerstvě třiačtyřicetiletý forvard, který je s 29 body nejproduktivnějším hráčem Devils, zvolil na začátku týdne ostřejší slovník. Zdál se frustrovaný.

„Proč by mě tu měli držet? Nejsem pro tento tým důležitý,“ řekl o stále se opakujícím tématu. Atmosféra v Jersey houstne, vždyť se blíží termín do 2. března, kdy končí přestupní termín a nikdo neví, co se stane. „Pokud něco přijde, vytrejdují mě,“ dodala slavná „68“.

Vlna spekulací tedy spíše nabírá směr, že Jágr změní dres. Mluví se o Pittsburghu, Montrealu… „Nemusím se na nic ptát. Když bude výměna pro tým dobrá, skončil jsem tu.“ Devils ještě zbývá sedm zápasů do konce přestupního termínu a je otázkou, jak se svojí největší hvězdou naloží…