Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kadlec poprvé o kolapsu srdce: V nemocnici mě museli připoutat

Autor: Tomáš Pokorný

Přestal pít pivo, kouřit, všude chodí dřív, aby nemusel dobíhat. Kolaps srdce mu změnil život. Dva měsíce poté o tom Drahomír Kadlec (49) poprvé promluvil.

Jak hokejový mistr světa z roku 1996 a v současnosti kouč hokejbalové reprezentace vzpomíná na osudnou sobotu 20. prosince? „S rodinou jsme po obědě u rodičů sjeli na hokejbal pro věci, které jsem potřeboval vyprat. Když jsem šel podruhé do šatny, tak se to prý stalo. Manželka mě našla ležet na zemi. Já sám si to nevybavuji,“ svěřil se někdejší vynikající obránce serveru vasekladno.cz.

Dlouhých devět dnů v umělém spánku bojoval o život. „Když mě pak probouzeli a začala povolovat sedativa, zpanikařil jsem, vytrhával si hadičky a chtěl utéct z nemocnice na hokejbal. Tak mě k posteli museli připoutat,“ prozradil.

Má defibrilátor

Velkou oporou mu byla rodina, hlavně manželka Martina, s níž má Kadlec malou dcerku. První prognózy, že bude muset podstoupit transplantaci srdce, se naštěstí nepotvrdily. „Voperovali mně defibrilátor a na dálku mi srdce hlídají. Beru několik prášků,“ popisuje.

Z nemocnice ho propustili v půlce ledna. „Jsem stále na nemocenské, chodím po doktorech, ale cítím se fakticky dobře,“ líčí Kadlec.

Zatím má povolené dvakrát denně vycházky. „Courám se městem, zajdu za kamarády. Jsem s rodinou,“ popisuje.

Důchod? Scestné!

Ale táhne ho to zpátky na hokejbalový stadion, kde dělá správce, trénuje nároďák a Kladno. „Už jsem doktorům snad třikrát říkal, že bych rád šel do práce, ale oni o tom nechtějí ani slyšet. Doma se nudím.“ O invalidním důchodu prý každopádně nechce ani slyšet. „V tomhle věku jít do důchodu? To mi připadá scestné! Snad se brzy dostanu s klukama na hřiště,“ těší se.