Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Luxus na smrtícím můstku! Na vrcholu je byt, který vyvolává závratě

Autor: iSport.cz, vrb

Jak využít skokanský můstek v závěru lyžařské sezony? V norském Oslu vybudovali na vrcholu slavného Holmenkollenu exkluzivní byt, který je 64 metrů nad zemí. A nabízí dechberoucí výhled, který se jinak nabízí jen závodníkům. Nedoporučuje se však všem, kteří trpí závratěmi.

Bláznivá idea se tak v norské metropoli stala realitou. „Nepředvídatelný nápad se probouzí k životu a jde o perfektní věc, jak zakončit sezonu poté, co v polovině března uspořádáme Světový pohár ve skocích na lyžích,“ řekla manažerka lyžařského střediska Jeanette Hansenová.

„Jde o skvělý způsob jak turistům představit jednu z nejvyhledávanějších destinací v Norsku a nemůžeme se dočkat, až přivítáme první hosty. Je tu zřejmě ten nejlepší výhled na naše město,“ dodala manažerka, jež má na starosti kulturní prostředí areálu.

Takhle vypadá romantický pokoj
Takhle vypadá romantický pokoj

Poslední přestavba slavného můstku byla dokončena v roce 2010 a skládá se ze 100 tun oceli. Pokoj na jeho vrcholu nabízí krásný pohled na Oslo a jeho okolí.

Lyžařský areál uspořádal soutěž o noc v luxusním bytě. Dva výherci v něm budou moct se svými partnery strávit romantickou noc při svíčkách. Vyhrají ti, kteří nejoriginálnějším způsobem popíší, jak moc by byli šťastní, pokud by byli vybráni.

Interiér je inspirován norským vzorem a najdete v něm manželskou postel, jídelní stůl se židlemi a lampy. Vše zrealizoval tamní návrhář.