Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejistá budoucnost Kvitové: Nebude hrát ještě minimálně měsíc!

Autor: Tomáš Pokorný

Situace je vážná, ne však kritická. Tak lze zkratce vyjádřit stav, ve se nachází Petra Kvitová 25), jak ho Blesku popsal její mediální zástupce Karel Tejkal.

 Poté, co se česká tenistka kvůli fyzickému i psychickému vyčerpání nečekaně omluvila z turnaje v Indian Wells, objevily se spekulace, že bojuje se syndromem vyhoření. Baterky momentálně dobíjí mimo republiku, kam podle všeho vyrazila i se svým přítelem, hokejistou Radkem Meidlem.

Odpočívá v teple

„Petra odpočívá v teple s někým, s kým je jí dobře, a aby byl účinek co největší, drží se mimo dosah internetu a většinu času i mobilního telefonu,“ říká Tejkal. Na otázku, kdy se Kvitová vrátí k trénování a do kolotoče turnajů, odpověděl velmi diplomaticky.

Když není v pohodě, nemá cenu nutit ji hrát třeba jen kvůli startovnému, a to s ohledem na budoucnost a progres sezony. Její profesionální tým musel reagovat na novou situaci, a proto byl na základě zkušeností zvolen tento recept s odpočinkem. Nicméně program má Petra naplánovaný na měsíc dopředu. Ale podrobnosti nebudeme sdělovat, abychom ji nevystavovali nějakému tlaku, kdyby se třeba něco o den dva změnilo,“ uvedl Tejkal.

Návrat v Ostravě?

Konkrétnější být nechtěl, ovšem dá se říct, že Kvitová v podstatě přerušila sezonu. Po odhlášce z Indian Wells je totiž více než nepravděpodobné, že by startovala za týden na dalším ze tří nejlukrativnějších turnajů sezony (mimo grandslamů) v Miami.

Zápasová pauza, která nyní trvá už dva týdny, se tak nejspíš protáhne minimálně o další měsíc. Pokud vše půjde dobře, zřejmě se Petra znovu objeví na kurtu až při semifinále Fed Cupu proti Francii, které se hraje 18. a 19. dubna v Ostravě.

Ideální příležitost, aby aréna plná fanoušků pomohla dvojnásobné wimbledonské šampionce ke zdařilému comebacku. „Všichni dělají vše pro to, aby se vrátila co nejrychleji a plná energie,“ dodává Tejkal.

Těhotenství jsou fámy
Není to poprvé, co se objevily fámy, že důvodem nečekané pauzy Petry Kvitové je těhotenství. "Těmto fámám se Petra jenom směje. Není to samozřejmě pravda," uvedl Tejkal.

Petra Kvitová by se nejraději neviděla, čtvrtfinále v Dauhá jí vůbec nevyšlo
Petra Kvitová by se nejraději neviděla, čtvrtfinále v Dauhá jí vůbec nevyšlo