Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Děsivý PÁD! Motokrosař Pilát se zřítil z devíti metrů, odvezl ho vrtulník

Autor: zal, ČTK

Připravoval se na závod Nights of Jump v Krakově, ale v Polsku se freestylový motokrosař Petr Pilát neobjeví. Ve čtvrtek se při tréninku v Čerčanech na Benešovsku vážně zranil po pádu z devíti metrů.

"Mohu potvrdit, že čtyřiadvacetiletý mladík utrpěl při tréninku freestyle motokrosu úraz, s těžkými zraněními byl transportován do nemocnice," řekla mluvčí benešovské policie Eva Stulíková serveru idnes.cz. Pilát byl po pádu v bezvědomí, z kterého se ale následně probral.

"Utrpěl středně těžká zranění hrudníku a břicha. Letecká záchranná služba ho převezla do vinohradské nemocnice," řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

To nejlepší od Pilníka! Freestyle motokros z nové perspektivy
Video se připravuje ...

Podle informací české freestylové jedničky Libora Podmola dnes Pilát absolvoval operaci, má vnitřní zranění a poraněná játra. "Mluvil jsem s člověkem, co byl na místě, když se to stalo. Od něho vím, že si Petr chtěl ještě před odjezdem na závody v Krakově lehce zatrénovat. Zranění se mu stalo při tréninku triku jménem superman," uvedl Podmol v tiskové zprávě.

Podmol měl stejně jako Pilát v minulosti řadu různě vážných zranění. "Když jsem se o tom dozvěděl, hrozně jsem se lekl. Náš sport není žádná sranda. Zemřelo mi hodně kamarádů, takže když slyším, že se něco takového stane, tak ve mně zatrne," přiznal Podmol, který věří, že zdravotní stav jeho kolegy brzy zlepší.

"Drž se, chlape. I když máme někdy rozdílné názory na život, když se stanou tyhle věci, mám pocit, že jsme rodina. Freestylová rodina. Tu operaci dáš a za chvíli s námi zas lítáš," vzkázal Podmol svému kamarádovi.

Pilát byl bleskově transportován do nemocnice.
Pilát byl bleskově transportován do nemocnice.