Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rivalovi Murraymu přebral dva trenéry a teď? Berdych chystá pomstu!

Autor: ps

Podařilo se mu přetáhnout z týmu britského šampiona dva trenéry. Jenže na Australian Open zkušenosti jednoho z nich nevyužil a dostal výprask i s kanárem. Tenista Tomáš Berdych (29) má Andy Murraymu co oplácet a na turnaji v Miami hodlá v semifinále svůj poslední nezdar napravit. »Berďa« chystá pomstu, tentokrát se dvěma kouči z bývalé Murrayho stáje!

Do týmu české jedničky přišel po kouči Danim Vallverduovi další dlouholetý spolupracovník britského wimbledonského šampiona – zkušený kondiční trenér Jez Green. Ten má být novým Berdychovým pomocníkem v cestě za grandslamovým titulem.

Zatím, jak se zdá, tato spolupráce funguje. V Miami se Tomáš naposledy vypořádal s Juanem Mónacem (6:3 a 6:4), ale bude podobný výkon stačit v semifinále i na rivala Murrayho?

„Je mi jasné, že to proti Berdychovi bude velmi těžký zápas,“ řekl Andy, když už věděl, že ho čeká borec, který hltá rady dvou bývalých členů jeho týmu. „Na turnaji už tento týden porazil několik výborných hráčů. Pokud ho nechám diktovat hru, nebude to dobré.“

Berdych se jistě bude chtít Murraymu pomstít za prohru v semifinále prvního grandslamu sezony na Australian Open, kdy dostal dokonce kanára. Se dvěma trenéry, kteří znají veškerá tajemství Andyho hry, by se to mělo podařit. Snad Tomáš zítra v 19:00 navýší skóre vzájemné série, v níž zatím vede 6:5.

Tomáš Berdych věnoval Murraymu vražedný pohled
Tomáš Berdych věnoval Murraymu vražedný pohled