Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sprostá Kim si bere Murrayho: Pozván byl Berdychův kouč. A český tenista? Vyloučeno!

Autor: pan

Před lednovým semifinále Austalian Open mezi Andy Murraym a Tomášem Berdychem znal v Česku snoubenku skotského tenisty Kim Searsovou spíše jen opravdový tenisový nadšenec. Poté, co sedmadvacetiletá brunetka během zmiňovaného zápasu českého tenistu počastovala několika sprostými nadávkami, už zájmu českého fanouška neunikne. Pozornost na sebe strhne tento týden znovu, v sobotu se totiž za Murrayho provdá.

Andy Murray prožívá hodně hektické období. V neděli bojoval neúspěšně o titul v Miami s Djokovičem a teď ho navíc ho čeká svatba s jeho dlouholetou láskou Kim Searsovou.

Svatba se uskuteční v sobotu v katedrále ve skotském Dunblane, kde se Murray před 27 lety narodil. Na velikou událost je pozváno přes sto hostů, včetně bývalého kouče skotského tenisty a současného trenéra Tomáše Berdycha Daniho Vallverdu.

Právě venezuelský kouč nepřímo stál za vyhroceným konfliktem mezi Berdychem a Murraym během zmiňovaného semifinále Australian Open. Kim Searsová byla kamery zachycena, jak na českého tenistu sprostě pořvává. Podle odborníků se mělo jednat o věty: A máš to, ty zasr*** český sr***.

Aby tomu dodala grády, na finálový duel Murrayho proti Djokovičovi vyrazila s nápisem "Parental Advisor Explicit Content", tedy varováním proti nevhodnému obsahu některých především audio nahrávek.

VIDEO: Inkriminovaný  moment z Australian Open

Nepřijedou ani Federer a Djokovič

Teď je však vše zapomenuto a slavný pár již má hlavu plnou finálních příprav na svatbu. Mezi pozvanými zhruba sto hosty chybí největší Murrayho soupeři jako Novak Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal či legendární fotbalový trenér Sir Alex Ferguson. "Ne, Novaka jsem nepozval, ale přeji mu jen to nejlepší," reagoval na přímý dotaz tenista.
 
Nejvýznamnější postavou ze světa tenisu tak zůstává bývalý tenista Tim Henman. "Více celebrit neplánujeme, nemám mezi nimi moc přátel. Chceme spíše rodinnou svatbu," zůstává při zemi skotský tenista.

Kim Searsová během finálového utkání Australian OpenFoto Reuters

A svatební cesta? "Tento rok to určitě nestihneme, mám hodně nabitý program. Ale ten den si chci užít. Mám na starosti hostinu, bude tam spousta výborného jídla. Ale hlavní část přípravy je na bedrech Kim," prozrazuje Murray.

Andy Murray požádal svoji lásku, s kterou se seznámil během US Open v roce 2005, o ruku v listopadu loňského roku. A udělal to stylově. Svoji vyvolenou obdaroval vzácným zásnubním prstenem s diamantem.

Berdych má smůlu

S Kim vstoupí Andy do svazku manželského ve své rodné městě Dunblane tuto sobotu. Po obřadu v kostele se pár odebere do luxusního hotelu Cromlix House poblíž města.

"Rád bych založil rodinu a byl dobrým otcem svých dětí. To je pro mě nejdůležitější. S Kim už jsme spolu řadu let, je načase posunout náš vztah dál," prohlásil před časem tenista.

Na seznamu pozvaných hostů se pochopitelně objevuje řada osobností ze světa tenisu. "Pozván byl každý, kdo je mně a Kim blízký. Jsou to lidé, s kterými chceme trávit svůj čas nejen během tohoto slavnostního dne, ale i v budoucnosti," říká Murray.

Jak je vidět, Tomáš Berdych mezi tyto vyvolené nepatří...

 

Tomáš Berdych bojuje o finále turnaje v Miami s Murraym
Tomáš Berdych bojuje o finále turnaje v Miami s Murraym