Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Legendární bouřlivák Řepka definitivně sekl s fotbalem: Víme, co bude dělat!

Autor: nem

Kopaná už nikdy nebude tím, čím byla. Truchlí tribuny chrámu Boleyn Ground ve West Hamu i zábradlíčko kolem plácku ve Hvozdnici. Právě tam praštil Tomáš Řepka (41) s fotbalem.

Plebs, který přišel do kotle zahnat fanděním i nadáváním »Řepovi« chmury všedního života, ani honorace ze skyboxů zahánějící nudu pohledem na kousky slavného bouřliváka už ho neuvidí v akci. Šlus, šmitec, finito.

„Odehráli jsme na jaře pět zápasů a Tomáš tady ani jednou nebyl. Volali jsme mu, ale bez odezvy,“ pokrčil rameny místopředseda Hvozdnice z I.A třídy Václav Bartásek.

Takže? „Je to pravda, už tam nechodím. Nehraju, skončil jsem s fotbalem,“ potvrdil včera Blesku své sbohem Tomáš Řepka .

Našince samozřejmě napadla jeho slavná hláška, o tom, že až dá jednou balonu definitivně vale tak to bude… „Jo, je to polosmrt. Už je tady,“ usmál se Řepka rozpačitě při vzpomínce na svá slova a dodal: „Nezlobte se, ale víc o tom nechci mluvit. Věnuju se rodině a společenským akcím.“

„Ale udělal toho pro tým moc, je třeba mu poděkovat,“ řekl uznale činovník Bartásek z klubu kousek za Prahou.

Řepku si pořídil v létě 2013 za 23 000 korun z Českých Budějovic a bohatě se mu vyplatil. Jako stoper i třeba tím, že věnoval Hvozdnici část nákladu svých pamětí a klub je s obří slevou rozprodal mládeži. Jen se po nich zaprášilo a po Tomášovi také. Ať si to přiznáte, nebo ne, bude chybět…

Na oslavě Řepkových narozenin nechyběla jeho manželka Vlaďka Erbová
Na oslavě Řepkových narozenin nechyběla jeho manželka Vlaďka Erbová

MŮJ PRVNÍ GÓL: První za Baník, důležitý za Spartu, vzpomíná Řepka
Video se připravuje ...