Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hrůza ve vlnách! Nadějného surfaře (†13) rozkousal ŽRALOK

Autor: prk

Strašná tragédie se stala ve francouzských vodách. 13letý surfař Elio Canestri nepřežil útok žraloka. Oblast Reunion, kde k tragédii došlo, je sice rájem surfařů, ale zároveň místem, kde k útokům dochází pravidelně. Jednalo se o šestnáctý útok za poslední čtyři roky. Sedm jich skončilo tragicky.

K útoku došlo v Cap Homardu, oblasti, která je na západním pobřeží ostrova. Reunion je místo patřící Francii a nachází se v Indickém nedaleko Madagaskaru. Po deváté hodině ranní došlo podle svědků k útoku. Žralok ukousl mladému chlapci, který zde byl na dovolené, obě nohy, ruce a část žaludku. Svědci hrůzné události jsou teď kvůli prožitému traumatu v péči psychiatrů.

"Elio byl jedním z našich nejlepších surfařů. Měli jsme ho moc rádi, byl to hrozně usměvavý kluk. Slova nemohou popsat, co cítím. Taková škoda mladého života. Odpočívej v pokoji, chlapče," prohlásil o zesnulém teenagerovi zdrceně profesionální surfař Jeremy Flores, který na ostrově vyrostl.

"Žralok zaútočil zespodu. Loď Elia vytáhla z moře brzy, ale smutnému konci se nedalo zabránit. Podlehl vážným zraněním," vyjádřil se k útoku mluvčí záchranné služby.

Oblast Reunion se podobnými příhodami jenom hemží. Byl to šestnáctý útok žraloka za poslední čtyři roky. V únoru byla pokousaná žena, v nemocnici se ji naštěstí podařilo zachránit.

V listopadu se odehrál útok na mladého surfaře, přežil, ale přišel o nohu. V červenci 2013 došlo k smtelnému útoku na 15letou dívku. Po této tragédii bylo surfování v místě zakázáno. Ovšem kvůli propadu tržeb z turistického ruchu, bylo posléze surfování znovu povoleno.

A tak dál dochází k podobným tragédiím...