Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaromír Jágr – střelec, hecíř i zlý muž nároďáku: Holka pro všechno!

Autor: as

Vše je vzhůru nohama! Veterán Jaromír Jágr (43) měl být na MS jen kořením, které ochutí výkon českého týmu. Místo toho je zase tahounem, na kterém vše leží. A fanoušci se bojí: Vydrží mu síly pro klíčové bitvy?

Jágr se přetlačuje s ramenatými soupeři u mantinelů a posílá pasy na nekryté spoluhráče. Jágr po ledě létá jako za mlada. Jágr se při přesilovkách mydlí v mlýnici před bránou. Jágr na střídačce huláká na beky a radí, kam přihrávat. Jágr se drsným hitem snaží probrat parťáky i zkoprnělou arénu. Jágr, Jágr, Jágr... Je to holka pro všechno!

Obavy o »68«

Přitom legendární »68« se už dlouho před MS přesně této situace obávala. „Už prostě nejsem ten hráč, který je schopen rozhodovat zápasy. Nemám na to, abych dal gól, když si zamanu. Nechci, aby další hráči podvědomě čekali, že když o něco půjde, se zápasem něco udělám,“ chrlil ze sebe důvody, kvůli kterým už reprezentovat nechtěl.

Budeš žolík

Od trenérů dostal příslib, ať se něčeho takového neobává, že prim budou hrát jiní. „Jarda vzal menší roli v týmu, nebude hrát tolik jako dřív,“ říkal těsně před startem MS i asistent Špaček. Realita je jiná. Žádná druhořadá role žolíka pro případ krize, vše leží na Jágrovi.

Plýtvání silami

Jenže je tu problém. Vydrží 43letý matador se silami do klíčového čtvrtfinále a bojů o medaili? Nevyždímá se zbytečně už teď? „Je teprve třetí utkání, budou potřeba síly, a už se to trošku moc odděluje. Čtvrtý útok si zaslouží hrát víc,“ kritizoval třeba kouč Marek Sýkora v roli televizního experta přetěžování prvních dvou útoků na čele s Jágrem. Poslechne ho Růžička?

Jágrovo vytížení na MS

Švédsko 16:42 6.*
Lotyšsko 18:11 3.
Kanada 17:21 5.
* zápas nedohrál kvůli poraněnému malíčku, poslední číslo v řádku ukazuje, jak vytěžovaný Jágr byl z českého týmu.

Jaromír Jágr patří k nejvytěžovanějším českým útočníkům. Vydrží se silami až do čtvrtfinále?
Jaromír Jágr patří k nejvytěžovanějším českým útočníkům. Vydrží se silami až do čtvrtfinále?