Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Položili jsme třem kněžím otázku: Je Jágr bůh? Je, protože má v sobě Boha!

Autor: šim

Jarda Jágr je bůh! Převážně ateistické Česko má po čtvrtečním utkání proti Finsku jasno. Ve svých 43 letech působí Jágr jako vyvolený, z nebes povolaný k tomu, aby Česku pomohl zajistit zlato. Jak to ale vnímají čeští kněží? Zeptali jsme se jich proto, zda si myslí, že je Jágr bůh!

Zbigniew Czendlik

Oblíbený „kněz celebrit“ stihl včera ze zápasu až poslední třetinu. Byl na cestě z Prahy na svou faru do Launškrouna. „Nikdy jsem nezažil tak prázdné silnice jako včera. Žádná auta, ani policie, silnice byly úplně prázdné,“ pochvaloval si kněz. Největší radost měl ovšem z výsledku.

A když jsme se ho zeptali, jestli je Jaromír Jágr bůh? „Nemyslím si, že je to bůh, ale je boží. A Bůh ho má rád. Pánbůh to sleduje a fandí dobrému hokeji. Ten, kdo bude lepší, tak ten vyhraje, takže je důležité, aby naši chlapci hráli dobrý hokej,“ nechal se slyšet Czendlik, který také prozradil, v čem se podle něj skrývá Jágrův úspěch.

To, že Jaromír Jágr hraje božsky a geniálně, je dáno jeho vztahem k Pánubohu, láskou ke sportu a pokorou. Ta je velmi důležitá,“ řekl Blesk.cz kněz, který se samozřejmě bude modlit za semifinálové utkání s Kanadou, které bude sledovat.

Doufám, že Kanadu porazíme v řádné hrací době během tří třetin. Hlavně aby nebyly nájezdy. V 18 hodin mi začíná mše a kostel by byl prázdný,“ dodal se smíchem Czendlik, který prý nahoře za český hokej udělá přímluvu.

Kardinál Dominik Duka

Přímo k otázce, zda je Jágr bůh, se vyjadřovat nechtěl. "Hokej sleduji, když mám čas, což ovšem mnohdy nevychází. Českému týmu ale držím palce a věřím, že zvítězí," nechal se pro Blesk.cz slyšet kardinál.

Ivan Havlíček

Strýc Ester Janečkové, který pohřbíval jejího synovce Filípka, jenž loni spáchal sebevraždu kvůli homosexualitě a nenávistné a netolerantní společnosti, se po položení naší otázky asi minutu v kuse hurónským hlasem smál. Hokej včera sledoval v hospodě v Žamberku. Kromě štamgastů mu dělal společnost a fandil s ním také jeho pes. „Jo, já si klidně zařvu: Jarda Jágr je bůh. S tím nemám problém. Na ledě je to pravda,“ řekl Blesk.cz pobaveně Havlíček s tím, že se za český hokej modlí neustále…

Ivan Štampach

Teolog Ivan Štampach se také při naší otázce zasmál. Nicméně se neoznačil za experta na Boha. „Jisté je, že zbožňování hrdinů existuje a tohle je jeden z projevů. Chápu, že takových hrdinů je mnoho. Nemyslím si však, že vznikne nějaký Jágrův náboženský kult. Je to projev emoce,“ uzavřel Štampach s tím, že on sám samozřejmě hokej sleduje a českému týmu patřičně fandí.

Je Jágr Bůh? Česká ateistická společnost má jasno. Co na to kněží?
Je Jágr Bůh? Česká ateistická společnost má jasno. Co na to kněží?